Αύξηση κατά 30% των επισκέψεων σε ρευματολόγους στα νοσοκομεία

Τα τρία τελευταία χρόνια που είναι σε εξέλιξη η μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία της ΕΡΕ -ΕΠΕΡΕ «Το Σώμα σου μιλάει- άκουσε το», παρατηρήθηκε αύξηση κατά 30% των επισκέψεων σε ρευματολόγους στα νοσοκομεία, ιδιαίτερα από άτομα με ήπια συμπτώματα που δεν γνώριζαν ότι έπασχαν από κάποιο ρευματικό νόσημα.

Τα παραπάνω διαπιστώθηκαν από την καταγραφή που έκανε η ΕΡΕ – ΕΠΕΡΕ στις δημόσιες δομές υγείας της Αθήνας και άλλων πόλεων της Ελλάδας που διαθέτουν τμήμα ή μονάδα με ρευματολόγο.

Η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία συνεχίζει την εκστρατεία «Το Σώμα σου μιλάει-άκουσε το» με ένα νέο δυναμικό βίντεο για τα συμπτώματα των ρευματικών παθήσεων και με την καταγραφή του «Υγειονομικού Χάρτη» της χώρας για τις δομές που διαθέτουν ρευματολογικό ιατρείο.

Το βίντεο, που επιμελήθηκε η Γενική Γραμματέας της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ και υπεύθυνη της ενημερωτικής εκστρατείας κα. Ευαγγελία Καταξάκη, καταγράφει τις Ρευματικές παθήσεις και τα συμπτώματά τους βοηθώντας κάθε ενδιαφερόμενο να τις εντοπίσει και να απευθυνθεί στον ειδικό ιατρό.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Το Σώμα σου μιλάει- άκουσε το», το ολοκληρωμένο portal ενημέρωσης του κοινού για το σύνολο των Ρευματικών παθήσεων και το ρόλο του Ρευματολόγου, www. tosomasoumilaei.gr, διαθέτει έναν πλήρως επικαιροποιημένο «Υγειονομικό Χάρτη Ρευματολογικών Υπηρεσιών» της Ελλάδος.

Το νέο βίντεο της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ όπως και ο υγειονομικός χάρτης βρίσκονται από χθες Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, στην ιστοσελίδα www.tossomasoumilaei.gr, σε μία προσπάθεια να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι ρευματικές παθήσεις, τα συμπτώματά τους και οι τρόποι αντιμετώπισής τους, με τελικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών

Δείτε επίσης