Η τακτική άσκηση βοηθάει στη μείωση του βάρους

Η τακτική σωματική άσκηση βοηθάει στη μείωση του βάρους- ακόμη κι αν κάποιος κάθεται στον καναπέ- επειδή η σωματική δραστηριότητα ενεργοποιεί τον μεταβολισμό για 24 ώρες μετά την άσκηση. Αυτό υποστηρίζει ο καθηγητής Ινγκο Φρομπίζ του Κέντρου για την Υγεία στο Γερμανικό Κολλέγιο για τον Αθλητισμό της Κολωνίας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να χάνει βάρος ακόμη κι αφού έχει ολοκληρώσει την άσκηση. Ο Φρομπίζ προτείνει σωματική δραστηριότητα, η οποία ενδυναμώνει το μυϊκό σύστημα και ταυτόχρονα βελτιώνει τη φυσική κατάσταση.

Ο ίδιος εξηγεί ότι κάθε κιλό μυός αυξάνει τη χρήση ενέργειας από τον οργανισμό κατά 50 θερμίδες – ακόμη κι αν ο άνθρωπος δεν έχει την παραμικρή δραστηριότητα. Επίσης η προπόνηση για την εξασφάλιση καλής φυσικής κατάστασης και αντοχής ενθαρρύνει τα κύτταρα να ανανεώνονται και βελτιώνει την απόδοση. Το περπάτημα, το ποδήλατο, το τζόγκινγκ και το κολύμπι είναι ιδανικά αθλήματα για τη βελτίωση της αντοχής.

Επίσης, καλή ιδέα σύμφωνα με τον Φρομπίζ, είναι να προσπαθούμε να εντάξουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας, όπως για παράδειγμα να χρησιμοποιούμε τις σκάλες συχνότερα και να πηγαίνουμε στη δουλειά με το ποδήλατό και όχι το αυτοκίνητο. Μπορούμε να αποφύγουμε τις συνεχείς αυξομειώσεις βάρους- συνέπεια κάποιων τύπων δίαιτας- αν επικεντρώσουμε περισσότερο στη σωματική άσκηση και στην ισορροπημένη διατροφή.

Δείτε επίσης