Κήλες: Οριστική αντιμετώπιση με λαπαροσκόπηση

Πολλοί σίγουρα έχετε ακούσει τον όρο κήλη (ο αγγλικός όρος είναι hernia) ωστόσο μπορεί να μην είστε σε θέση να τον προσδιορίσετε με σαφήνεια.

Όταν μιλάμε για κήλη γίνεται λόγος για εξασθένηση στα εσωτερικά στρώματα του κοιλιακού τοιχώματος, η οποία μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο και άλλα σοβαρότερα προβλήματα, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να μην παρουσιαστούν καθόλου συμπτώματα.

diffe55555rent-herniasΟι πιο συχνές κήλες που εμφανίζονται σε ασθενείς είναι η βουβωνοκήλη και η ομφαλοκήλη, ενώ επισημαίνεται ότι αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα με λαπαροσκόπηση τότε θα προκύψουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα, μέχρι και νέκρωση του εντέρου.

Λαπαροσκόπηση

Η λαπαροσκόπηση είναι μια χειρουργική τεχνική η οποία έγινε εξαιρετικά δημοφιλής τις προηγούμενες δεκαετίες και αυτό γιατί εξασφαλίζει πολύ γρήγορη ανάρρωση και άμεση επιστροφή σε καθημερινές δραστηριότητες, ο ασθενής μετά την επέμβαση δεν αισθάνεται καθόλου πόνο, δεν υπάρχει καθόλου αίμα και το κυριότερο δεν μένουν σημάδια στο σώμα, οπότε και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό αισθητικά.

hernia_su555555rgery2Ουσιαστικά αυτό που γίνεται σε κάθε λαπαροσκόπηση είναι με ειδικά λαπαροσκοπικά μηχανήματα αυτό το εσωτερικό κενό που υπάρχει, να κλείνει από μέσα με πλέγμα. Το πλέγμα είναι ένα υλικό το οποίο είναι εξαιρετικά φιλικό στον ανθρώπινο οργανισμό και επιταχύνει την διαδικασία της επούλωσης, «ενεργοποιώντας» τους ινοβλάστες οι οποίοι είναι απαραίτητοι για αυτή τη διαδικασία.

Η θεραπεία της κήλης είναι οριστική και 100% αποτελεσματική με το πλέγμα το οποίο εξασφαλίζει την επούλωση στο κενό που έχει δημιουργηθεί λόγω της κήλης, ενώ επισημαίνεται ότι το πλέγμα είναι απόλυτα συμβατό με τον ανθρώπινο οργανισμό και δεν πρόκειται να του προκαλέσει κανένα πρόβλημα μελλοντικά.

Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται ότι πριν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε λαπαροσκόπηση, ο γιατρός θα λάβει λεπτομερές ιστορικό ώστε να διαπιστωθεί αν έχετε κάποια συνοδά προβλήματα υγείας τα οποία δεν επιτρέπουν να εφαρμοσθεί η λαπαροσκόπηση.

lap-incis555ional-herniaΓια περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την λαπαροσκόπηση και την αντιμετώπιση της κήλης επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Γενικού Χειρουργού Γιώργου Σπηλιόπουλου (drspiliopoulos.gr).

Δείτε επίσης