Τι φοβίζει άνδρες και γυναίκες κατά την ερωτική συνεύρεση

Πάνω από 2.100 άτομα από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ απάντησαν στο ερώτημα ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος τους κατά την ερωτική συνεύρεση και τα αποτελέσματα ήταν απολύτως λογικά. Οι δύο μεγαλύτεροι φόβοι βρέθηκε να είναι τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Ο πρώτος φόβος έλαβε βαθμολογία 7 (με άριστα 10) ενώ ο δεύτερος 6.

syneyresh 6Σχεδόν εξίσου σημαντικός με τον φόβο για μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ήταν και ο φόβος ότι ο ερωτικός σύντροφος δεν θα νιώσει την απαραίτητη έλξη όταν δει το σώμα τους γυμνό. Οι επόμενοι φόβοι που εξέφρασαν οι συμμετέχοντες ήταν ότι δεν θα κατορθώσουν να ικανοποιήσουν τον σύντροφό τους.

Άλλοι φόβοι ήταν ότι ο σύντροφος δεν θα δεχτεί την άρνηση σε κάτι που θέλει να κάνει, ότι θα ζητήσει κάτι που θα αντιβαίνει τα όρια που θέτει κάθε άνθρωπος στον εαυτό του ή ότι θα συμβεί κάτι που θα κάνει το ίδιο το άτομο να νιώσει ντροπή.

Η δημοσκόπηση έγινε από την βρετανική διαδικτυακή εταιρεία παροχής ιατρικών και φαρμακευτικών υπηρεσιών Superdrug.

Σημαντικότεροι φόβοι για άνδρες και γυναίκες

Οι τρεις κυριότεροι φόβοι των γυναικών ήταν ότι ο σύντροφος θα αρνηθεί να βάλει προφυλακτικό, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και ένα σπασμένο προφυλακτικό που θα οδηγήσει σε εγκυμοσύνη.

Για τους άνδρες οι τρεις κυριότεροι φόβοι ήταν ότι η σύντροφος θα έχει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, δεν θα έχει οργασμό ή δεν θα νιώσει ικανοποίηση. Άλλοι φόβοι των ανδρών ήταν η πρόωρη εκσπερμάτωση και ότι δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Οι γυναίκες φοβούνται ότι θα πιεστούν να κάνουν κάτι που δεν θέλουν και ότι ο σύντροφος δεν θα δεχτεί το «όχι» ως απάντηση.

fovoi 5

Επίσης, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες φοβούνται ότι ο σύντροφος θα ενοχληθεί από την τριχοφυΐα στο σώμα τους και αυτό θα τον κάνει να χάσει την επιθυμία του ενώ θεωρούν ότι μπορεί να ντραπούν αν γδυθούν μπροστά στο άλλο πρόσωπο. Οι γυναίκες φοβούνται επιπλέον ότι δεν θα φτάσουν σε οργασμό τόσο οι ίδιες όσο και ο σύντροφός τους – μάλιστα περισσότερο ενδιαφέρονται για τον σύντροφο.

Άλλες ανησυχίες αφορούν τον ο θόρυβο κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης, το αν θα αποκαλέσουν το ερωτικό ταίρι τους με άλλο όνομα και αν θα τους βρει άγαρμπους μετά το τέλος της συνεύρεσης.

Δείτε επίσης