ΕΟΠΥΥ: Οι νέοι κανόνες συνταγογράφησης είναι προς όφελος όλων

syntagografhshΜε αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στους νέους κανόνες συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων του ΕΟΠΥΥ, ο οργανισμός με ανακοίνωσή του απαντά ότι οι νέοι κανόνες συνταγογράφησης είναι προς όφελος όλων, και αναμένεται να έχουν σημαντική επίδραση στη δαπάνη για διαγνωστικές εξετάσεις (περιορισμός claw back), με ταυτόχρονο όφελος για την Πολιτεία και τους χρήστες των υπηρεσιών υγείας.

Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση δεν υπάρχει καμία απαγόρευση περαιτέρω συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων από τους επαγγελματίες υγείας, ενώ οι νέοι κανόνες διαμορφώθηκαν έπειτα από στατιστική μελέτη της συνταγογραφικής πρακτικής για διαγνωστικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα της οποίας αξιολογήθηκαν σύμφωνα με τους κανόνες Βέλτιστης Ιατρικής Πρακτικής και Ορθής Συνταγογράφησης.

Επιπλέον, ο ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι η πρόταση του Οργανισμού στάλθηκε για διαβούλευση στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι επιστημονικές απόψεις των ιατρικών εταιρειών, ενώ ζητήθηκε και η γνώμη του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου. Κατόπιν, αξιολογήθηκε και εγκρίθηκε από το υπουργείο Υγείας, ώστε να ενσωματωθεί στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Δείτε επίσης