Παύλος Πολάκης: Tο δημόσιο σύστημα ενισχύεται και για πρώτη φορά ισορροπεί

«Για πρώτη φορά το δημόσιο σύστημα ισορροπεί, ενισχύεται και σε προσωπικό και με χρηματοδότηση, και όσο και αν κρύβεται αυτή η αλήθεια, ο κόσμος το νιώθει. Για αυτό και θα πετύχουμε». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, κατά τη συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού για το 2017 στη Βουλή.

Ο κ. Πολάκης επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τους ότι με τις πολιτικές τους οδήγησαν το δημόσιο σύστημα υγείας, σε πλήρη κατάρρευση. Ανέφερε ότι τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, από το 2010 και μετά, αποχώρησαν από το σύστημα υγείας 7.000 γιατροί και προσωπικό. Αντιθέτως, ανέλαβαν υπηρεσία από 1/10/15 μέχρι σήμερα 3.551 άτομα. Μέσα σε έναν χρόνο δηλαδή καλύφθηκε το μισό που η ΝΔ έδιωξε τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Επίσης, 3.380 προσλήψεις είναι σε εξέλιξη.

Επίσης, 8.218 άτομα με εξασφαλισμένες πιστώσεις θα πιάσουν δουλειά στα νοσοκομεία στις αρχές του επόμενου χρόνου. Επίσης, με το πρόγραμμα που καταφέραμε μέσω ΕΣΠΑ -τα 140 εκατομμύρια ευρώ- για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, 3.200 άτομα θα επανδρώσουν τις τοπικές μονάδες υγείας σε 65 πόλεις με 270 δομές

Δείτε επίσης