Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Δωρεά 14 εκατ. ευρώ προς το ΕΚΑΒ

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου, τις λεπτομέρειες της «σημαντικότερης δωρεάς που έχει γίνει ποτέ προς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας», σύμφωνα με τους ομιλητές, ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ.

Η δωρεά καλύπτει, μεταξύ άλλων, την προμήθεια 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων και την πλήρη συντήρησή τους για 8 χρόνια καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου.

Αναλυτικά, η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αφορά στην προμήθεια 65 συμβατικών ασθενοφόρων, 22 κινητών ιατρικών μονάδων, 6 εκ των οποίων καλύπτουν, με εξειδικευμένο εξοπλισμό για νεογνά (θερμοκοιτίδες επί φορείου για πρώτη φορά), ανάγκες αεροδιακομιδών, 26 ασθενοφόρων 4Χ4 καθώς και 30 οχημάτων μικρού όγκου.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργάνωσε διαδικασία προσφορών, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, το οποίο και έθεσε τις προδιαγραφές των οχημάτων που θα καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες του στόλου του.

Τα οχήματα θα διατεθούν σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδος καθώς και στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Επιπλέον, μέσω της δωρεάς, το Ίδρυμα θα υποστηρίξει και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου της Αττικής, που περιλαμβάνει την ηλεκτρονική διαχείριση των περιστατικών και την εφαρμογή τηλεματικής παρακολούθησης των 200 ασθενοφόρων οχημάτων, που δρουν στην περιφέρεια Αττικής, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο, τη δυνατότητα βελτίωσης του χρόνου ανταπόκρισης κατά 25%.

Όπως τόνισαν οι ομιλητές, η υλοποίηση της δωρεάς πραγματοποιήθηκε μόλις μέσα σ’ένα χρόνο, και η συνεργασία μεταξύ των εκπροσώπων του ιδρύματος και της Διοίκησης του ΕΚΑΒ υπήρξε άψογη.

Το Σεπτέμβριο αναμένεται ότι περίπου τα μισά από τα καινούργια ασθενοφόρα θα βρίσκονται στο δρόμο, και μέχρι το τέλος του έτους και τα υπόλοιπα.

Δείτε επίσης