Seractil – Φύλλο οδηγιών χρήσης

Φύλλο οδηγιών χρήσης

Seractil 400 mg, επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία

Δραστική ουσία: Dexibuprofen

Το παρόν φύλλο οδηγιών περιέχει:

  1. Τι είναι το Seractil και ποια είναι η χρήση του
  2. Τι πρέπει να γνωρίζετε προτού πάρετε το Seractil 400 mg επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία
  3. Πώς να πάρετε το Seractil 400 mg επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία
  4. Πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες (παρενέργειες)
  5. Πώς να φυλάσσεται το Seractil 400 mg επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία
  6. Λοιπές πληροφορίες

Τι είναι το Seractil και ποια είναι η χρήση του

Η dexibuprofen, η δραστική ουσία του Seractil ανήκει στην οικογένεια των φαρμάκων που ονομάζονται μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ).

Τα ΜΣΑΦ όπως η dexibuprofen χρησιμοποιούνται σαν παυσίπονα και για τον έλεγχο της φλεγμονής. Δρουν μειώνοντας την ποσότητα των προσταγλανδινών (ουσιών οι οποίες ελέγχουν τη φλεγμονή και τον πόνο) που παράγει το σώμα σας.

Ποια είναι η χρήση του Seractil

Το Seractil χρησιμοποιείται για να ανακουφίσει:

  • τον πόνο και τη φλεγμονή που προκαλούνται από οστεοαρθρίτιδα (όταν φθείρονται οι αρθρώσεις σας),
  • τον πόνο της περιόδου,
  • ήπιο έως μέτριο πόνο, όπως οι πόνοι στους μυς και τις αρθρώσεις και οι οδοντικοί πόνοι.
  1. Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν να πάρτε το Seractil 400 mg επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία

Μην πάρετε το Seractil εάν:

  • είστε αλλεργικός στη dexibuprofen ή σε οποιοδήποτε άλλο συστατικό του Seractil.
  • είστε αλλεργικός στο ακετυλοσαλικυλικό οξύ ή σε άλλα παυσίπονα (η αλλεργία σας μπορεί να σας προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή, άσθμα, ρινίτιδα, δερματικό εξάνθημα ή οίδημα στο πρόσωπό σας),
  • εάν είχατε προηγούμενες αιμορραγίες ή διατρήσεις στο γαστρεντερικό σας σύστημα που προκλήθηκαν από ΜΣΑΦ,
  • εάν έχετε ή είχατε προηγουμένως υποτροπιάζοντα έλκη στομάχου ή δωδεκαδακτύλου (αιματέμεση ή μαύρες κενώσεις ή αιματηρή διάρροια μπορεί να είναι σημάδι ότι αιμορραγεί το στομάχι ή το έντερό σας),
  • έχετε αιμορραγίες στον εγκέφαλο (αγγειακές εγκεφαλικές αιμορραγίες) ή άλλες ενεργές αιμορραγίες,
  • εάν έχετε τώρα έξαρση κάποιας φλεγμονώδους νόσου του εντέρου (ελκώδη κολίτιδα, νόσο του Crohn),
  • εάν έχετε σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια ή σοβαρή ηπατική ή νεφρική νόσο,
  • από την αρχή του 6ου μήνα της εγκυμοσύνης.

Προσέξτε ιδιαίτερα με το Seractil

Άλλα ιατρικά προβλήματα μπορεί να επηρεάσουν τον τρόπο που πρέπει να παίρνετε dexibuprofen. Πριν πάρετε αυτό το φάρμακο βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας γνωρίζει εάν:

  • είχατε ποτέ έλκος στομάχου ή δωδεκαδακτύλου,
  • είχατε ποτέ έλκη του εντέρου, ελκώδη κολίτιδα ή νόσο του Crohn,
  • έχετε ηπατική ή νεφρική νόσο ή είσαστε εθισμένος στο αλκοόλ,
  • έχετε διαταραχές της πήξης του αίματος (βλέπε επίσης παράγραφο “Xρήση άλλων φαρμάκων”),
  • έχετε οίδημα (όταν συγκεντρώνεται υγρό στους ιστούς του σώματός σας),
  • έχετε καρδιακή νόσο ή υπέρταση,
  • έχετε άσθμα ή οποιαδήποτε άλλα αναπνευστικά προβλήματα,
  • υποφέρετε από συστηματικό ερυθηματώδη λύκο (μια νόσος που προσβάλλει τις αρθρώσεις, τους μυς και το δέρμα) ή μεικτή νόσο του κολλαγόνου (ασθένεια που προσβάλλει τους συνδετικούς ιστούς) ή,
  • έχετε πρόβλημα στο να μείνετε έγκυος. (Σε σπάνιες περιπτώσεις, φάρμακα όπως το Seractil μπορεί να επηρεάσουν την γυναικεία γονιμότητα. Η γονιμότητά σας θα επιστρέψει στο φυσιολογικό όταν σταματήσετε να παίρνετε το Seractil).

Εάν χρειάζεστε μεγαλύτερες δόσεις, ιδιαίτερα εάν είστε πάνω από 60 ετών ή εάν έχετε έλκη στομάχου ή δωδεκαδακτύλου, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ανεπιθύμητων ενεργειών από το γαστρεντερικό. Ο γιατρός σας μπορεί να σας συνταγογραφήσει προστατευτικούς παράγοντες μαζί με το Seractil.

Φάρμακα όπως το Seractil μπορεί να συσχετίζονται με μικρή αύξηση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή (“έμφραγμα του μυοκαρδίου”) ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο όποιος κίνδυνος είναι πιο πιθανός σε υψηλές δόσεις και σε παρατεταμένη θεραπεία. Δεν πρέπει να υπερβαίνετε τη συνιστώμενη δόση ή τη διάρκεια της θεραπείας.

Εάν έχετε καρδιακά προβλήματα, προηγούμενο εγκεφαλικό επεισόδιο, ή θεωρείτε ότι ενδεχομένως μπορεί να βρίσκεστε σε κίνδυνο για την εκδήλωση τέτοιων καταστάσεων (π.χ. εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη ή υψηλά επίπεδα χοληστερόλης ή είστε καπνιστής), θα πρέπει να συζητήσετε για τη θεραπεία σας με το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει να κάνετε συχνά γενικές εξετάσεις (τσεκ απ) εάν:

– έχετε καρδιολογικά, ηπατικά ή νεφρικά προβλήματα, – είστε άνω των 60 ετών,

– πρέπει να παίρνετε αυτό το φάρμακο για μακροχρόνια θεραπεία.

Ο γιατρός σας θα σας πει πόσο συχνά χρειάζεται να κάνετε αυτές τις εξετάσεις.

Μπορεί να έχετε πονοκέφαλο εάν παίρνετε υψηλές δόσεις παυσιπόνων για μεγάλο διάστημα (μη εγκεκριμένη ένδειξη). Σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να παίρνετε περισσότερο Seractil για τον πονοκέφαλο.

Χρήση άλλων φαρμάκων

Τα φάρμακα μπορεί μερικές φορές να επηρεάσουν τον τρόπο που δρουν άλλα φάρμακα. Παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας εάν παίρνετε ή έχετε πάρει πρόσφατα άλλα φάρμακα, ακόμα και αυτά που δεν σας έχουν χορηγηθεί με συνταγή.

Δεν πρέπει να παίρνετε τα ακόλουθα φάρμακα μαζί με το Seractil εκτός εάν βρίσκεστε κάτω από στενή ιατρική παρακολούθηση:

  • Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (φάρμακα για πόνο, πυρετό και φλεγμονή). Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για έλκη και αιμορραγίες στο πεπτικό σύστημα εάν παίρνετε το Seractil μαζί με άλλα ΜΣΑΦ ή ακετυλοσαλικυλικό (ασπιρίνη). Ωστόσο, ο γιατρός σας μπορεί να σας επιτέψει να παίρνετε χαμηλές δόσεις ακετυλοσαλικυλικού οξέος (μέχρι 100 mg κάθε μέρα) μαζί με το Seractil.
  • Βαρφαρίνη ή άλλα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την αύξηση της ρευστότητας του αίματος ή για να σταματήσουν τη πήξη του αίματος. Εάν παίρνετε αυτό το φάρμακο με το Seractil μπορεί να παραταθεί ο χρόνος της αιμορραγίας ή μπορεί να εμφανισθεί αιμορραγία.
  • Λίθιο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μερικών διαταραχών της διάθεσης. Το Seractil μπορεί να αυξήσει τη δράση του λιθίου.
  • Μεθοτρεξάτη. To Seractil μπορεί να αυξήσει τις ανεπιθύμητες ενέργειες της μεθοτρεξάτης.

Μπορείτε να παίρνετε τα ακόλουθα φάρμακα με Seractil αλλά για λόγους ασφαλείας θα πρέπει να το πείτε στο γιατρό σας:

  • Φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της υπέρτασης ή τη θεραπεία καρδιολογικών προβλημάτων (παραδείγματος χάριν βήτα αναστολείς). Το Seractil μπορεί να μειώσει τα οφέλη αυτών των φαρμάκων.
  • Μερικά καρδιολογικά φάρμακα που ονομάζονται αναστολείς του ΜΕΑ ή ανταγωνιστές των υποδοχέων της αγγειοτασίνης ΙΙ. Μπορεί να αυξηθεί ο κίνδυνος νεφρικών προβλημάτων σε σπάνιες περιπτώσεις.
  • Διουρητικά.
  • Κορτικοστεροειδή. Μπορεί να αυξηθεί ο κίνδυνος ελκών και αιμορραγιών.
  • Μερικά αντικαταθλιπτικά (αναστολείς της εκλεκτικής επαναπρόσληψης της σεροτονίνης) μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο για γαστρεντερική αιμορραγία.
  • Διγοξίνη (ένα καρδιολογικό φάρμακο). Το Seractil μπορεί να αυξήσει τις ανεπιθύμητες ενέργειες της διγοξίνης.
  • Ανοσοκατασταλτικά όπως η κυκλοσπορίνη.
  • Φάρμακα τα οποία αυξάνουν τα επίπεδα καλίου στο αίμα: Αναστολείς του ΜΕΑ, ανταγωνιστές των υποδοχέων της αγγειοτασίνης ΙΙ, κυκλοσπορίνη, tacrolimus, τριμεθοπρίμη και ηπαρίνες.
  • Φάρμακα που χρησιμοποιούνται για να σταματήσουν ή να εμποδίσουν τους θρόμβους του αίματος. Το Seractil μπορεί να κάνει το σώμα σας να αργεί να σταματήσει την αιμορραγία.
  • Φαινυτοϊνη που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της επιληψίας. Το Seractil μπορεί να αυξήσει τις παρενέργειες της φαινυτοϊνης.
  • Φαινυτοϊνη, φαινοβαρβιτάλη και ριφαμπικίνη: Ταυτόχρονη χορήγηση μπορεί να μειώσει τη δράση της dexibuprofen.
  • Χαμηλή δόση ακετυλοσαλυκιλικού οξέος. Η dexibuprofen μπορεί να αλληλεπιδράσει με το ακετυλοσαλικυλικό οξύ στην αύξηση της ρευστότητας του αίματος.

Λήψη του Seractil με τροφές και ποτά

Μπορείτε να παίρνετε το Seractil χωρίς τροφή, αλλά είναι καλύτερα να το παίρνετε με ένα γεύμα γιατί αυτό μπορεί να βοηθήσει να αποφύγετε στομαχικά προβλήματα, ιδιαίτερα εάν το παίρνετε για μακροχρόνια χρήση.

Εγκυμοσύνη και θηλασμός

Ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας προτού πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο εάν είστε έγκυος.

Δεν θα πρέπει να παίρνετε το Seractil από την αρχή του 6ου μήνα της εγκυμοσύνης, επειδή μπορεί να βλάψει σοβαρά το έμβρυο, ακόμη και σε πολύ χαμηλή δοσολογία.

Κατά τους πέντε πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης πρέπει να χρησιμοποιείτε το Seractil μόνον αφού έχετε συμβουλευθεί το γιατρό σας.

Επίσης θα πρέπει να αποφεύγετε να πάρετε το Seractil εάν σχεδιάζετε να μείνετε έγκυος, γιατί το φάρμακο μπορεί να σας δυσκολέψει να μείνετε έγκυος.

Το Seractil περνά στο μητρικό γάλα. Ωστόσο, εάν είστε γαλουχούσα δεν θα πρέπει να παίρνετε το Seractil για μεγάλα χρονικά διαστήματα ή σε υψηλές δόσεις.

Οδήγηση και χειρισμός μηχανών

Εάν έχετε ανεπιθύμητες ενέργειες όπως αίσθημα ζάλης ή κούρασης αφού πάρετε το Seractil , πρέπει να αποφύγετε να οδηγήσετε ή να χρησιμοποιήσετε επικίνδυνες μηχανές (βλέπε παράγραφο 4 Πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες).

  1. Πως να πάρετε το Seractil 400 mg επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία

Πάντοτε να παίρνετε το Seractil αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Εάν έχετε αμφιβολίες, ρωτήστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Πρέπει να παίρνετε το Seractil με ένα ποτήρι νερό ή κάποιο άλλο υγρό. Το Seractil δρα γρηγορότερα εάν το παίρνετε χωρίς τροφή. Συνιστάται να το παίρνετε με τροφή γιατί αυτό μπορεί να βοηθήσει να αποφύγετε στομαχικά προβλήματα, ιδιαίτερα εάν το παίρνετε για μακροχρόνια χρήση.

Μην παίρνετε περισσότερα από 1 δισκίο Searctil 400 mg για εφάπαξ δόση. Μην παίρνετε περισσότερα από 3 δισκία Searctil 400 mg ημερησίως.

Για οστεοαρθρίτιδα

Η συνήθης δόση είναι 1 δισκίο Seractil 400 mg 2 φορές την ημέρα (1 το πρωί και 1 το βράδυ). Για οξέα συμπτώματα, ο γιατρός σας μπορεί να αυξήσει τη δόση σε 3 δισκία Seractil 400 mg την ημέρα.

Για πόνους περιόδου

Η συνήθης δόση είναι 1 δισκίο Seractil 400 mg 2 φορές την ημέρα.

Για ήπιο έως μέτριο πόνο

  • συνήθης δόση είναι 200 mg Seractil 3 φορές την ημέρα. Εάν απαιτούνται υψηλότερες δόσεις ο γιατρός σας μπορεί να σας συνταγογραφήσει 1 δισκίο Seractil 400 mg μέχρι 3 φορές την ημέρα.
  • διαχωριστική γραμμή στα δισκία (βλέπε παράγραφο “Eμφάνιση του Seractil”) καθιστά εφικτό το διαχωρισμό των δισκίων σε δύο ίσα μέρη.

Ασθενείς με ηπατική ή νεφρική νόσο: Ο γιατρός σας μπορεί να σας συνταγογραφήσει χαμηλότερη δόση Seractil από την κανονική. Δεν θα πρέπει να αυξήσετε τη δόση που σας συνταγογράφησε ο γιατρός σας.

Ηλικιωμένοι ασθενείς: Εάν είστε άνω των 60 ετών, ο γιατρός σας μπορεί να σας συνταγογραφήσει χαμηλότερη δόση από την κανονική. Εέν δεν έχετε προβλήματα παίρνοντας το Seractil, ο γιατρός σας μπορεί να σας αυξήσει τη δόση.

Παιδιά και έφηβοι: Επειδή δεν υπάρχει αρκετή εμπειρία σε παιδιά και εφήβους το Seractil δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε ηλικίες κάτω των 18 ετών.

Εάν έχετε την εντύπωση ότι η δράση των δισκίων Seractil είναι πολύ ισχυρή ή πολύ ασθενής, συμβουλευθείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Εάν πάρετε μεγαλύτερη δόση Seractil από την κανονική

Εάν από λάθος πάρετε πολλά δισκία ενημερώστε το γιατρό σας άμεσα.

Εάν ξεχάσετε να πάρετε το Seractil

Μην πάρετε διπλή δόση για να αναπληρώσετε το δισκίο που ξεχάσατε. Πάρτε το επόμενο δισκίο ως συνήθως.

Εάν έχετε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση αυτού του προϊόντος ρωτήστε το γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας .

  1. Πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες

Όπως όλα τα φάρμακα, έτσι και το Seractil μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες αν και δεν παρουσιάζονται σε όλους τους ανθρώπους.

Αυτές δεν παρουσιάζονται τόσο συχνά όταν παίρνετε χαμηλή δόση ή εάν παίρνετε το Seractil για μικρό χρονικό διάστημα.

Σταματείστε να παίρνετε το Seractil και δείτε ένα γιατρό,

  • εάν έχετε σοβαρό πόνο στο στομάχι, ιδιαίτερα όταν αρχίζετε να παίρνετε Seractil.
  • εάν έχετε μαύρα κόπρανα, αιματηρή διάρροια ή εάν έχετε αιματέμεση.
  • εάν έχετε δερματικό εξάνθημα, σοβαρές φουσκάλες ή ξεφλούδισμα του δέρματος, αλλοιώσεις στους βλεννογόνους ή οποιοδήποτε σημείο υπερευαισθησίας,
  • εάν έχετε συμπτώματα όπως πυρετός, ξηροστομία και πονόλαιμο, συμπτώματα όπως της γρίπης, αίσθημα κόπωσης, αιμορραγία από τη μύτη και το δέρμα. Αυτά μπορεί να προκληθούν λόγω μείωσης των λευκών αιμοσφαιρίων στο σώμα σας (ακκοκιοκυτταραιμία).
  • εάν έχετε σοβαρό ή επίμονο πονοκέφαλο.
  • εάν έχετε κίτρινο χρωματισμό του δέρματος και του άσπρου των ματιών σας (ίκτερος).
  • εάν έχετε πρησμένο πρόσωπο, γλώσσα ή φάρυγγα, δυσκολία στην κατάποση ή στην αναπνοή (αγγειοοίδημα).

Οι ακόλουθες είναι πολύ συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες. Μπορεί να επηρεάσουν περισσότερους από έναν στους 10 ανθρώπους.

– Δυσπεψία, πόνος στο στομάχι.

Οι ακόλουθες είναι συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες. Μπορεί να επηρεάσουν περισσότερους από έναν στους 100 ανθρώπους που παίρνουν αυτό το φάρμακο (αλλά λιγότερους από έναν στους 10 ανθρώπους).

– Διάρροια, ασθένεια ή αίσθημα ασθένειας,

  • αίσθημα εξάντλησης ή υπνηλία, ζάλη, πονοκέφαλοι,
  • δερματικό εξάνθημα

Οι ακόλουθες είναι όχι συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες. Μπορεί να επηρεάσουν περισσότερους από έναν στους 1000 ανθρώπους (αλλά λιγότερους από έναν στους 100).

  • Έλκη και αιμορραγία στο στομάχι ή το έντερο, μαύρες κενώσεις, έλκη στο στόμα, γαστρίτιδα,
  • πορφύρα (μωβ μώλωπες), φαγούρα, εξάνθημα που προκαλεί φαγούρα,
  • οίδημα του προσώπου ή του λαιμού (αγγειοοίδημα)
  • προβλήματα με τον ύπνο, ανησυχία, άγχος, θολή όραση, βοή ή κτύπους στα αυτιά (εμβοές),
  • ρινίτιδα, αναπνευστικές δυσκολίες

Οι ακόλουθες είναι σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες. Μπορεί να επηρεάσουν περισσότερους από έναν στους 10000 ανθρώπους (αλλά λιγότερους από έναν στους 1000).

  • Μία ισχυρή αλλεργική αντίδραση,
  • ψυχωτικές αντιδράσεις, κατάθλιψη, ευερεθιστότητα,
  • αίσθημα σύγχυσης, αποπροσανατολισμού ή διέγερσης,
  • προβλήματα ακοής,
  • αέρια, δυσκοιλιότητα, διατρήσεις του πεπτικού συστήματος (συμπτώματα είναι οξύς πόνος στο στομάχι, πυρετός, αίσθηση ασθένειας), ερεθισμένος οισοφάγος, έξαρση εκκολπωματικής νόσου (μικρές κύστες στο έντερο που μπορεί να μολυνθούν ή να ερεθιστούν), κολίτιδα ή νόσος του Crohn,
  • προβλήματα με το συκώτι σας, ηπατίτιδα (φλεγμονή στο συκώτι) και ίκτερος (κιτρίνισμα του προσώπου ή των ματιών),
  • αιματολογικές διαταραχές, περιλαμβανομένων διαταρχών που μειώνουν τον αριθμό των λευκών ή ερυθρών αιμοσφαιρίων ή των αιμοπεταλίων.

Οι ακόλουθες είναι πολύ σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες. Επηρεάζουν λιγότερους από έναν στους 10000 ανθρώπους.

  • Αντιδράσεις υπερευαισθησίας, περιλαμβανομένων συμπτωμάτων όπως πυρετός, εξάνθημα, πόνος στην κοιλιά, πονοκέφαλοι, αίσθημα ασθένειας και έμετος,
  • φωτοευαισθησία,
  • άσηπτη μηνιγγίτιδα (τα συμπτώματα είναι πονοκέφαλος, πυρετός, δυσκαμψία του αυχένα, και γενικά αίσθημα κακουχίας), σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις (αναπνευστικές δυσκολίες, άσθμα, ταχυκαρδία, χαμηλή πίεση του αίματος και καταπληξία), αλλεργική αντίδραση με φλεγμονή των αγγείων του αίματος,
  • ερυθρότητα δέρματος, βλεννογόνων ή λαιμού,
  • φουσκάλες στα χέρια και στα πόδια (σύνδρομο Stevens-Johnson),
  • ξεφλουδισμένο δέρμα (επιδερμική νεκρόλυση),
  • τριχόπτωση,
  • φλεγμονή των νεφρών, νεφρική νόσος ή νεφρική ανεπάρκεια,
  • συστηματικός ερυθηματώδης λύκος (αυτοάνοση νόσος),
  • μπορεί να επιδεινωθούν πολύ σπάνιες βακτηριακές λοιμώξεις, οι οποίες προσβάλλουν τους ιστούς που καλύπτουν τους μυς.

Οίδημα (πρησμένα άκρα), υπέρταση, και καρδιακή ανεπάρκεια, έχουν αναφερθεί σε σχέση με τη θεραπεία με ΜΣΑΦ.

Φάρμακα όπως το Seractil μπορεί να συσχετίζονται με μικρή αύξηση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή («έμφραγμα του μυοκαρδίου») ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Εάν κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια γίνεται σοβαρή ή εάν παρατηρήσετε κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια που δεν αναφέρεται στο παρόν φύλλο οδηγιών, παρακαλείσθε να ενημερώσετε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

  1. Πως να φυλάσσεται το Seractil 400 mg επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία

Να φυλάσσεται σε μέρη που δεν το φθάνουν και δεν το βλέπουν τα παιδιά. Μη φυλάσσετε σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 25º C.

Να μη χρησιμοποιείτε το Seractil μετά την ημερομηνία λήξης που αναφέρεται στο κουτί.

  1. Λοιπές πληροφορίες

Τι περιέχει το Seractil

Η δραστική ουσία είναι η dexibuprofen. Ένα επικαλυμμένο με λεπτό υμένιο δισκίο περιέχει 400 mg dexibuprofen.

Τα άλλα συστατικά είναι τα ακόλουθα:

Δισκίο: Hypromellose, microcrystalline cellulose, carmellose calcium, colloidal anhydrous silica, talc.

Λεπτό υμένιο: Hypromellose, titanium dioxide (E171), triacetin, talc, macrogol 6000.

Εμφάνιση του Seractil 400 mg δισκία και περιεχόμενο της συσκευασίας

Τα δισκία των 400 mg είναι λευκά και έχουν διαχωριστική γραμμή και στις δύο όψεις. Τα δισκία Seractil διατίθεται σε κουτιά των 10, 20, 30, 50, 60, 90 και 100 δισκίων. Πιθανόν να μην κυκλοφορούν όλες οι συσκευασίες.

Το παρόν φύλλο οδηγιών χρήσης εγκρίθηκε για τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2007.

Δείτε επίσης