ΕΟΠΥΥ: Τι αλλάζει με τα ραντεβού των συμβεβλημένων γιατρών

O ΕΟΠΥΥ λαμβάνει μέτρα για το πρόβλημα της μη εξυπηρέτησης των  ασφαλισμένων του από συμβεβλημένους γιατρούς, με την αιτιολογία ότι έχει «κλείσει» το πλαφόν των 200 δωρεάν επισκέψεων τον μήνα.

Αφορμή στάθηκαν έγγραφα της πρώην γενικής επιθεωρήτριας της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) Γεωργίας Γεωργιάδου και του Συνηγόρου του Πολίτη, που ζητούν παρεμβάσεις με αφορμή καταγγελίες που αφορούν γιατρούς για τον τρόπο που χειρίζονται το πλαφόν των επισκέψεων.

Το 2016 η ΥΠΕΔΥΦΚΑ ήλεγξε πάνω από 30 συμβεβλημένους γιατρούς που απαιτούσαν επιπλέον αμοιβή από τους ασφαλισμένους, με το αιτιολογικό ότι είχε συμπληρωθεί το όριο των 200 επισκέψεων τον μήνα, για τις οποίες οφείλουν –με βάση τη σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ– να μη ζητούν αμοιβή επίσκεψης.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στην πραγματικότητα οι γιατροί δεν είχαν συμπληρώσει τις 200 επισκέψεις και άρα δεν δικαιούνταν να ζητούν αμοιβή από τους ασφαλισμένους.

Από 1ης Σεπτεμβρίου 2017, κάθε συμβεβλημένος γιατρός μπορεί να δέχεται το ανώτερο 20 επισκέψεις ασφαλισμένων την ημέρα, ενώ ο ελάχιστος χρόνος που θα διαρκεί η κάθε επίσκεψη είναι 15 λεπτά.

Επιπλέον, όλοι οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ καλούνται να δηλώσουν στην ηλεκτρονική υπηρεσία e-ΔΑΠΥ Παροχών το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους, στο οποίο θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι.

Δείτε επίσης