Υπόθεση χιλιάδων παράνομων συνταγογραφήσεων στον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης

Περίπου 5.000 παράνομες συνταγογραφήσεις πραγματοποίησε γιατρός στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, προκαλώντας ζημιά σε βάρος του ΕΟΠΥΥ ύψους 2.181.352 ευρώ.

Ειδικότερα, κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, από την οποία προέκυψε ότι γιατρός στο νοσοκομείο φέρεται να πραγματοποίησε 4.826 παράνομες συνταγογραφήσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

O υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έθεσε σε αργία τον γιατρό μετά από τη θετική γνωμοδότηση του αρμόδιου πειθαρχικού συμβουλίου.

Το συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά για την επιβολή της αργίας, εκτιμώντας πως το εν λόγω αδίκημα μπορεί να επισύρει την ποινή της οριστικής απόλυσης, καθώς και ότι η παραμονή του στην υπηρεσία τον καθιστά ικανό να επαναλάβει το ίδιο αδίκημα (της παράνομης συνταγογράφησης) και τέλος ότι η παραμονή του στην υπηρεσία προσβάλλει το κύρος της.

Σημειώνεται πως ο εντοπισμός των παράνομων συνταγογραφήσεων επιτεύχθηκε μετά από επισταμένο έλεγχο της διοίκησης του ΠΓΝΑ σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και την Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, και ενώ είχαν προηγηθεί καταγγελίες ασθενών.

Aπό τον μέχρι στιγμής έλεγχο προκύπτει πως χρησιμοποιήθηκαν πλαστές φωτογραφίες έλκους κατακλίσεων σε δεκάδες περιπτώσεις ασθενών που δεν είχαν κατακλίσεις, σε προφανή συνεργασία με φαρμακευτικές εταιρίες, προκειμένου να συνταγογραφηθούν επιθέματα κατακλίσεων σε ασθενείς που δεν έπασχαν από διαβήτη.

Δείτε επίσης