Α. Ξανθός: Ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου “Θριάσιο” με 1,5 ευρώ

Την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου «Θριάσιο» με 1,5 ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρεάς Ξανθός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση «Η Ανάταξη της Δυτικής Αττικής».

Επιπλέον, ο κ. Ξανθός ανέφερε ότι το υπ. Υγείας σχεδιάζει περαιτέρω πολιτικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η ευρύτερη περιοχή, λόγω των πρόσφατων καταστροφικών πλημμύρων.

Σε αυτές περιλαμβάνονται η αναβάθμιση του εξοπλισμού και των υποδομών του Κέντρου Υγείας της Ελευσίνας, των Μεγαρέων και των περιφερειακών ιατρείων, που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει σε κόστος τις 200. 000 ευρώ.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι υπάρχει και ένα αίτημα ενεργειακής αναβάθμισης των νοσοκομείων της περιοχής και του Θριάσιου, το οποίο στηρίζει το υπουργείο. Επίσης, «προωθούμε παρεμβάσεις στήριξης με ανθρώπινο δυναμικό.

Ειδικά, για τη Μάνδρα και λόγω της έκτακτης κατάστασης στην οποία βρέθηκε η περιοχή, αποφασίσαμε αναβαθμισμένη παρουσία στο περιφερειακό ιατρείο της Μάνδρας, το οποίο γίνεται διθέσιο. Ακόμη, γίνεται προσπάθεια ενίσχυσης και αναβάθμισης μικρότερων τοπικών περιφερειακών ιατρείων» είπε ο κ. Ξανθός.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο υπουργός Υγείας δήλωσε επίσης ότι η πρόβλεψη ειδικής θεματικής ενότητας για την Υγεία στα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια στέλνει το πολιτικό μήνυμα ότι η συζήτηση για την ανάπτυξη της χώρας δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στην οικονομική μεγέθυνση και στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ, αλλά είναι ανάγκη να συμπεριλάβει ποιοτικούς στόχους.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, δήλωσε ότι, για πρώτη φορά, στη χώρα, στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής θα συζητηθούν οι πολιτικές αναβάθμισης της δημόσιας υγείας, δίνοντας έμφαση στη σημασία των εμβολιασμών.

Ο αναπληρωτής ΓΓ του υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός, είπε, μεταξύ άλλων: «Έχουμε υποχρέωση σε κάθε δήμο να έχουμε σταδιακά και σε ένα χρονικό βάθος και δομές δευτέρου επιπέδου».

Δείτε επίσης