Το ΚΕΕΛΠΝΟ έδινε 16.000 ευρώ το μήνα σε ανύπαρκτες, πλέον, ιστοσελίδες

Η χρηματοδότηση με 48.000 ευρώ της ιστοσελίδας “Βελόνα και Κλωστή” από το ΚΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Μάκη Βορίδη -16.000 το μήνα- δεν θα ήταν εύκολα πιστευτή αν οαναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με ανάρτηση του στο Facebook δεν παρουσίαζε δύο έγγραφα με τα οποία αποδεικνύεται ότι έγινε κι αυτό.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ έδωσε για διαφημιστική προβολή από μέσα Οκτωβρίου 2014 έως μέσα Ιανουαρίου 2015 48.000 ευρώ στην ιστοσελίδα velonakaaiklosti.gr! H υπεύθυνη της χρηματοδότησης μάλιστα τη χαρακτηρίζει “ενημερωτική ιστοσελίδα”.

Ο κ. Πολάκης έγραψε: “Προετοιμαζόμενος για την Τετάρτη, στις δώδεκα το μεσημέρι για την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα της υγείας, έπεσα σε αυτό το οποίο δεν το είχα προσέξει και από τη μια μου ήρθε να βάλω τα γέλια και από την άλλη να εκραγώ απ’ το θυμό: τρεις διαδοχικές, μηνιαίας διαρκείας η καθεμία, συμβασεις με εισήγηση της κυρίας Θεοφιλάτου (συζύγου Πουλή) και υπογραφή Παπαδημητρίου από μεσα Οκτωβρίου 2014 έως μέσα Ιανουαρίου 2015 με τον “ενημερωτικό ιστοχώρο”.

Σήμερα, το συγκεκριμένο site δεν φαίνεται να υπάρχει. Άγνωστο παραμένει ποιοι ακριβώς εισέπραξαν τα ποσά που είχαν δοθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ όχι μόνο στο συγκεκριμένο site αλλά και σε άλλα παρόμοια.

Μια περίπτωση είναι αυτή του habaria.gr το οποίο δεν εντοπίζεται στην αναζήτηση στο web.  Από τις πλέον ενδεικτικές περιπτώσεις είναι εκείνες των ιστοσελίδων www.amesa.gr και www.ellinesdimarxoi.gr.

Η σύμβαση του ΚΕΕΛΠΝΟ με την ιστοσελίδα www.amesa.gr υπογράφτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2014 και έλαβε 16 χιλιάδες ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Πουθενά όμως δεν ήταν δυνατόν να εντοπιστεί αυτή η ιστοσελίδα.

Η ιστοσελίδα www.ellinesdimarxoi.gr δεν φαίνεται να υπάρχει αλλά υπέγραψε συμβάσεις με το ΚΕΕΛΠΝΟ συνολικής αξίας 48 χιλιάδων ευρώ.

Δείτε επίσης