Κουρασμένα πόδια: Ανακούφιση με καλσόν διαβαθμισμένης συμπίεσης

Γράφει ο Θεοφάνης Παπάς
Αγγειοχειρουργός, Επιμελητής Α’
Αγγειοχειρουργική Κλινική Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ.

Πόσες φορές έχετε επιστρέψει στο σπίτι, μετά από μία κουραστική ημέρα στη δουλειά, από τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών, από τα ψώνια στα μαγαζιά, από μια νυχτερινή έξοδο και το πρώτο πράγμα που συνήθως κάνετε είναι να βγάλετε τα παπούτσια σας γιατί νιώθετε τα πόδια σας βαριά και κουρασμένα;

Το πρόβλημα επιβαρύνουν τα ψηλά τακούνια, η ορθοστασία, τα λίγα επιπλέον κιλά, το πολύ αλάτι στο φαγητό αλλά και ορισμένα φάρμακα, όπως π.χ. η κορτιζόνη.

Αν τα παραπάνω σας είναι οικεία, και χαρακτηρίζουν την καθημερινότητά σας, τότε το βασικό που πρέπει να κάνετε είναι να αποφασίσετε να φορέσετε καλσόν διαβαθμισμένης συμπίεσης όπως τα Scholl light legs.

Τα καλσόν διαβαθμισμένης συμπίεσης γενικά, και ειδικά τα Scholl light legs, είναι η ιδανικότερη λύση στο πρόβλημα καθώς αγκαλιάζουν σφιχτά τις γάμπες και διευκολύνουν τη συνεχή κυκλοφορία του αίματος, ανακουφίζοντας από το αίσθημα βάρους και κόπωσης.

Πιο συγκεκριμένα, τα τέσσερα κύρια οφέλη των καλσόν διαβαθμισμένης συμπίεσης είναι τα εξής:

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΙΜΑΤΟΣ

Η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος είναι ένα σημαντικό όφελος για τη υγεία σας συνολικά. Εάν το αίμα σας δεν μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα, ζωτικοί μύες και όργανα μπορεί να μην είναι σε θέση να λάβουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να λειτουργήσουν.

Χρησιμοποιώντας καθημερινά καλσόν ελαφράς συμπίεσης, όπως τα καλσόν Scholl Light Legs™, θα βοηθήσετε την ομαλή κυκλοφορία του αίματος στα κάτω άκρα, εξασφαλίζοντας ότι θα αισθάνεστε άνετα και κομψά σε κάθε περίσταση.

ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΙΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑ

Τα καλσόν συμπίεσης γενικά, και ειδικά τα Scholl light legs έχουν σχεδιαστεί για να ασκούν πίεση στις φλέβες και τους μυς των κάτω άκρων ενώ η πίεση σταδιακά μειώνεται στα ψηλότερα σημεία του ποδιού. Η τεχνολογία Fiber Firm™ παρέχει σταδιακή συμπίεση από τον αστράγαλο σε όλο το μήκος του ποδιού (10 mmHg στον αστράγαλο, 5 mmHg στη γάμπα και 3,5 mmHg στον μηρό).

Αυτή η σταθερή πίεση υποστηρίζει την κίνηση του μυός της γάμπας καθώς επίσης τις φλέβες και τις βαλβίδες τους, γεγονός που βοηθά τη ροή του αίματος και την κυκλοφορία του στα υπόλοιπα μέρη του σώματος. Αυτό μειώνει το πρήξιμο και τον πόνο στα κάτω άκρα.

ΑΝΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Αν περνάτε πολλές ώρες την ημέρα σε όρθια ή καθιστή θέση, τα καλσόν διαβαθμισμένης συμπίεσης σας είναι απαραίτητα. Η τεχνολογία Fiber Firm™ σε συνδυασμό με την άνεση που παρέχει η 3D πλέξη, τα καθιστά  εξαιρετικά μαλακά και εύκολα να φορεθούν όλη την ημέρα και τη νύχτα.

ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σε αντίθεση με τα κλασικά καλσόν που συνήθως καταστρέφονται πολύ γρήγορα, τα καλσόν διαβαθμισμένης συμπίεσης αντέχουν στο χρόνο και τη χρήση. Εάν παρόλα αυτά, τα συμπτώματα επιμένουν, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή το φαρμακοποιό σας.

Δείτε επίσης