Mediterraneo Hospital: Εγκατάσταση τελευταίας γενιάς Συστήματος Ρομποτικής Χειρουργικής ROSA® Knee

Το Mediterraneo Hospital βρισκόμενο συνεχώς στην αιχμή των ιατρικών εξελίξεων βελτιώνει ακόμα περισσότερο την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει στους ασθενείς που χρήζουν χειρουργική αρθροπλαστική γόνατος επενδύοντας συνεχώς σε νέες τεχνολογίες και πρακτικές.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του τελευταίας γενιάς Συστήματος Ρομποτικής Χειρουργικής ROSA® Knee, από τα πρώτα που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και στην νοτιοανατολική Ευρώπη, της εταιρείας Zimmer Biomet, παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της μυοσκελετικής αποκατάστασης.

Στα πλαίσια της εγκατάστασης του συστήματος ROSA® Knee στην κλινική μας, οι χειρουργοί ορθοπεδικοί κ.κ. Σπυρίδων Δαρμανής και Παναγιώτης Νταγιόπουλος, επισκέφτηκαν, στις 18 Δεκεμβρίου του 2019, τις εγκαταστάσεις της Zimmer Biomet Institute στην Κολωνία της Γερμανίας, όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα και συμμετείχαν σε ρομποτικές επεμβάσεις με την χρήση του συστήματος αυτού. Μετά την επιτυχή εκπαίδευση πιστοποιήθηκαν στην χρήση του μοναδικού ολοκληρωμένου ρομποτικού συστήματος.

Το σύστημα ROSA® Knee λειτουργεί ως βοηθός του χειρουργού ορθοπεδικού που δίνει εργαλεία και δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για να πραγματοποιηθούν εκτομές οστών με μεγαλύτερη ακρίβεια και να βελτιώσει την εξισορρόπηση των μαλακών ιστών και την ευθυγράμμιση των εμφυτευμάτων χωρίς να χαθεί η αίσθηση φυσικής εφαρμογής και κάμψης, ζητούμενα που διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι ολικές αρθροπλαστικές που έχουν καλή ευθυγράμμιση και παρέχουν ένα σωστά ισορροπημένο γόνατο είναι πιθανό να διαρκέσουν περισσότερο, να προσφέρουν ένα καλύτερο λειτουργικό αποτέλεσμα στον ασθενή. Aυτό μπορεί και να συντομεύσει την παραμονή στο νοσοκομείο και να μειώσει στο ελάχιστο το χρόνο αποκατάστασης.

Δείτε επίσης