Οι άνδρες αλλάζουν τη φωνή τους όταν ενδιαφέρονται για μια γυναίκα

andras gynaika fonh 4Οι άντρες που βρίσκουν μία γυναίκα ελκυστική αλλάζουν την χροιά και τον τόνο της φωνής τους, σε μία προσπάθεια να την προσελκύσουν, σύμφωνα με μία μελέτη που έγινε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στέρλινγκ, στη Σκωτία και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Evolution and Human Behaviour.

Οι ερευνητές εξέτασαν 110 ετεροφυλόφιλους άντρες και γυναίκες από την Αγγλία και την Τσεχία,  εν όσω συνομιλούσαν με άτομα του αντίθετου φύλου που έβρισκαν ελκυστικά ή αδιάφορα.

Ανακάλυψαν ότι οι άντρες άλλαζαν τον τόνο της φωνής τους για να ακούγεται πιο τραγουδιστική όταν συζητούσαν με μία γυναίκα που τους έλκυε ερωτικά και την βάθαιναν για να ακούγεται πιο “αντρική”.

Οι αλλαγές αυτές είχαν ως αποτέλεσμα να χαρακτηρίσουν τη φωνή τους οι συνομιλήτριες τους ως πιο ελκυστική από την κανονική, την οποία χρησιμοποιούσαν οι άντρες όταν μιλούσαν με γυναίκες που τους ήταν αδιάφορες ερωτικά.

Την ίδια άποψη εξέφρασαν και εθελόντριες οι οποίες άκουσαν τις ηχογραφημένες «ερωτικές» και κανονικές φωνές των ανδρών, δίχως να τους έχουν δει.

Για να εξασφαλιστεί ότι οι γυναίκες θα αξιολογούσαν τη φωνή και όχι τα λόγια, οι ερευνητές έδωσαν στις Αγγλίδες να αξιολογήσουν τις φωνές των Τσέχων και στις  Τσέχες να αξιολογήσου τις φωνές των Άγγλων.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι αλλαγές που κάνει ένας άντρας στην χροιά και τον τόνο της φωνής του δεν είναι συνειδητές.

Τα ευρήματα συμφωνούν με άλλα προγενέστερων μελετών που έχουν δείξει ότι για να εκδηλώσουν το ερωτικό ενδιαφέρον τους οι άνθρωποι χρησιμοποιούν διάφορους μη λεκτικούς τρόπους, όπως η γλώσσα του σώματος, η επαφή των ματιών και το φευγαλέο άγγιγμα.

Δείτε επίσης