Μάρτιν Σουλτς: Παράλογη η αύξηση του ΦΠΑ για τα φάρμακα στην Ελλάδα

martin soults 6Κατά τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, η αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα, την ώρα που το 30% των Ελλήνων δεν έχει πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είναι παράλογη.

«Θα πρέπει να το πει κανείς στο ΔΝΤ αλλά και σε άλλους, ότι δεν μπορείς στην Ελλάδα να μειώσεις και άλλο συντάξεις και κοινωνικές παροχές. Μου φαίνεται παράλογο όταν σε μια χώρα που το 30% του πληθυσμού δεν έχει ούτε κοινωνική ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αυξάνεται ο ΦΠΑ για φάρμακα. Κάτι τέτοιο δεν είναι ούτε βάσιμο ούτε δίκαιο, προπαντός όταν την ίδια στιγμή, μεσούσης της κρίσης, πάμπλουτοι Έλληνες αγοράζουν ακίνητα στο Βερολίνο ή στο Λονδίνο» ανέφερε ο κ. Σουλτς στη διάρκεια ομιλίας του σε ημερίδα του Ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ, στο Βερολίνο, όπου συναντήθηκαν κορυφαίες προσωπικότητες της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί (Ευρωκοινοβούλιο, Κομισιόν, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο) θα πρέπει να αναλάβουν την «ευθύνη» για την επίτευξη μιας δικαιότερης μεταχείρισης μεταξύ αλλά και εντός των κρατών. Μεγαλύτερη ισότητα σημαίνει κατά τον κ. Σουλτς ότι θα πρέπει σε χώρες που πλήττονται από οικονομική κρίση να σταματήσουν οι συνεχιζόμενες επιβαρύνσεις για τα λαϊκά στρώματα.

Δείτε επίσης