Βρετανοί οδοντίατροι: Σταματήστε τα κεράσματα γλυκών στο γραφείο

Βρετανοί οδοντίατροι εισηγούνται να σταματήσουν τα κεράσματα γλυκών στο γραφείο, διότι συμβάλλουν στην εκδήλωση προβλημάτων υγείας.

Όπως ανακοίνωσε ο Οδοντιατρικός Τομέας του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών (FDS/RCS), οι εργαζόμενοι πρέπει να σταματήσουν να κερνάνε γλυκά και κουλουράκια τους συναδέλφους τους διότι η τακτική αυτή συμβάλλει στην κακή οδοντική υγεία και την παχυσαρκία.

glyka-grafeioΟ επικεφαλής του FDS/RCS δρ Νάιτζελ Χαντ, καθηγητής Ορθοδοντικής, ανέφερε ότι τα κεράσματα γλυκών είναι πολύ συνηθισμένα στους επαγγελματικούς χώρους, καθώς όταν κάποιος επιστρέφει από ένα ταξίδι ή θέλει να γιορτάσει κάτι ή να ευχαριστήσει τους συναδέλφους του, συνηθίζει να κερνάει σοκολάτες, κέικ, μπισκότα, κουλουράκια και άλλα σνακ που περιέχουν ζάχαρη.

“Η συνήθεια αυτή, όμως, είναι επιζήμια και πρέπει να σταματήσει”, είπε ο Χαντ. Και πρόσθεσε: “Χρειαζόμαστε αλλαγή κουλτούρας στα γραφεία και τους άλλους χώρους εργασίας που να ενθαρρύνει την υγιεινή διατροφή. Μπορεί το κέρασμα γλυκών να είναι καλοπροαίρετο, αλλά δεν ωφελεί την υγεία. Πρέπει να πάψουν οι εργαζόμενοι να τσιμπολογάνε γλυκά, κέικ και μπισκότα”.

Ο Χαντ προέτρεψε τις εταιρείες να χρησιμοποιούν τακτικές σαν κι αυτές της Google, η οποία τοποθετεί τα ζαχαρωτά σε αδιαφανείς περιέκτες, χρησιμοποιεί μικρότερα πιάτα και κάνει τα υγιεινά τρόφιμα πιο ορατά. Κάλεσε επίσης τη βρετανική κυβέρνηση να περιορίσει τις προσφορές τιμών στα πολύ ζαχαρούχα τρόφιμα και να αναγκάσει τα σούπερ μάρκετ να βάλουν αυτές τις τροφές σε λιγότερο εμφανή σημεία πώλησης προς όφελος των υγιεινών τροφών.

Ο Χαντ και οι συνάδελφοί του συμβουλεύουν σχετικά με τα κεράσματα:

  • Κερνάτε λιχουδιές με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
  • Μειώστε τις προσφερόμενες μερίδες.
  • Αποφύγετε το τσιμπολόγημα και να προσφέρετε γλυκό μόνο την ώρα της μεσημβρινής διακοπής στην δουλειά (όταν υπάρχει).
  • Προσέξτε που τοποθετείτε τα γλυκά – αν είναι σε εμφανές σημείο, μακριά από εσάς, οι συνάδελφοί σας μπορεί να μπουν στον πειρασμό να τσιμπολογήσουν πολλές φορές.

Δείτε επίσης