Συνεργασία Scholl και Συλλόγου Ποδιάτρων-Ποδολόγων για την υγιεινή των ποδιών

«H υγεία του σώματος μας ξεκινά από την υγιεινή των ποδιών μας» ήταν το βασικό μήνυμα των ομιλητών στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την ανακοίνωση της συνεργασίας της RB Health με τα προϊόντα Scholl και με τον Ελληνικό Σύλλογο Ποδιάτρων-Ποδολόγων.

Στόχος της συνεργασίας είναι να καταδειχθεί ότι η φροντίδα των ποδιών είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία μας. Η φροντίδα αυτή πρέπει να είναι καθημερινή και να γίνεται με επιμέλεια καθώς τα πόδια μας στηρίζουν, μας δίνουν σταθερότητα και μας δίνουν τη δυνατότητα να περπατήσουμε, να τρέξουμε και να κινούμαστε, τόνισε ο κ. Νίκος Τσακαλάκης, Country Manager RB Health.

Τα προϊόντα Scholl, η RB Health και ο Ελληνικός Σύλλογος Ποδιάτρων-Ποδολόγων ελπίζουν ότι η συνεργασία αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να σκέπτεται τα πόδια του τουλάχιστον μια φορά την ημέρα.

«Είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για την σημασία του προληπτικού ελέγχου των ποδιών και σε ποιόν ειδικό θα πρέπει να απευθυνθεί για την σωστή αντιμετώπιση των προβλημάτων τους», επεσήμανε ο κ. Μάνος Αρβανιτάκης, Ποδολόγος-οδίατρος και Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Ποδιάτρων-Ποδολόγων.

Η καθημερινή υγιεινή τους, όπως το πλύσιμο, το καλό στέγνωμα μετά το πλύσιμο για την αποφυγή του κινδύνου μυκητίασης ,η περιποίηση των νυχιών, η καθημερινή ενυδάτωση με ειδική ενυδατική κρέμα, η αποφυγή της συστηματικής χρήσης παπουτσιών με υψηλά τακούνια, είναι βασικοί παράγοντες της υγιεινής και της υγείας των ποδιών. Όσον αφορά τις γυναίκες, θα πρέπει επιπλέον να γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να έχουν βαμμένα νύχια συνέχεια, ώστε το νύχι να αναπνέει και να αποφεύγονται οι αλλοιώσεις. Σημαντικό επίσης είναι να γίνεται προληπτικός έλεγχος από τους ειδικούς.

Τα προϊόντα Scholl συνέχισε ο κ. Αρβανιτάκης με 100 χρόνια εμπειρίας και με μια διευρυμένη συλλογή προϊόντων, είναι ο ιδανικός συνεργάτης για να πετύχουμε τον στόχο μας. Για το λόγο αυτό και ο Ελληνικός Σύλλογος Ποδιάτρων-Ποδολόγων έδωσε την έγκρισή του ώστε όλα τα προϊόντα υγιεινής των ποδιών Scholl να έχουν την ένδειξη «Συνιστάται από τον Ελληνικό Σύλλογο Ποδιάτρων Ποδολόγων».

Έχει υπολογιστεί ότι ο άνθρωπος καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του περπατάει τέσσερις φορές το γύρο της γης, ανέφερε ο κ. Αναστάσιος Κριεμπάρδης, Medical and Regulatory Manager RB Health. Τα πόδια είναι ένα από τα σημεία του σώματος που καταπονούνται περισσότερο αλλά δεν έχουν την φροντίδα που τους αξίζει. Η σωστή υγιεινή τους είναι απαραίτητη όλους τους μήνες για την αποφυγή διαφόρων προβλημάτων. Τα προϊόντα Scholl, από το 1899 έχουν αναπτύξει και διαθέσει στους καταναλωτές προϊόντα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των ποδιών όπως προϊόντα ελάφρυνσης του πόνου της φτέρνας, των «σκασμένων» φτερνών, εξουδετέρωσης της κακοσμίας των ποδιών, θεραπείας για κάλους και σκληρύνσεις, βελτίωσης της υγείας του δέρματος και των νυχιών κ.α.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Νίκος Τσακαλάκης- Country Manager RB Health, Μάνος Αρβανιτάκης, Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Ποδιάτρων-Ποδολόγων και Αναστάσιος Κριεμπάρδης, Medical & Regulatory Manager RB Health.

Σχετικά με τον Ελληνικό Σύλλογο Ποδιάτρων Ποδολόγων

Ο Ελληνικός Σύλλογος Ποδιάτρων-Ποδολόγων (URL: http://www.podiatrist-society.gr) iδρύθηκε το 2014 με έδρα την Αθήνα.

Σκοποί του Συλλόγου είναι:

  • Η συμβολή στην έρευνα, την μελέτη, την πρόληψη και την αντιμετώπιση των νόσων και ανωμαλιών του άκρου ποδός και γενικά η προαγωγή της Επιστήμης στην Ελλάδα στον τομέα της ποδιατρικής.
  • Η συνεχής επιστημονική εκπαίδευση και ενημέρωση των πτυχιούχων ποδολόyων- ποδοθεραπευτών, άλλως ειδικών ποδοθεραπευτών με τα νέα δεδομένα της επιστήμης και της τέχνης που εξασκούν.
  • Η ενημέρωση του κοινού για την ειδικότητα των ποδιάτρων άλλως ειδικών ποδοθεραπευτών, η οποία ειδικότητα αφορά στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία ανωμαλιών των ποδών, ανθρώπων κάθε ηλικίας ιδιαίτερα παιδιών και ηλικιωμένων.

Σχετικά με την RB Health (URL:https://www.rb.com)

H RB με 200 χρονιά επιχειρηματικής παρουσίας, είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της παραγωγής και της εμπορίας προϊόντων υγείας και προσωπικής υγιεινής, με γραφεία σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο . Όλα τα brands της εταιρείας καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις σε κατηγορίες μεγάλης ανάπτυξης και βρίσκονται σε εκατομμύρια σπίτια καταναλωτών σε περισσότερες από 200 χώρες. Τα πιο γνωστά brands της RB είναι: Dettol, Durex, Nurofen, Strepsils, Gaviscon, Scholl, Veet.

Σχετικά με τo Scholl

Τα προϊόντα υγιεινής ποδιών Scholl αποτελούν μια από τις ναυαρχίδες της RB Health. Με περισσότερα από 100 χρόνια συσσωρευμένης εμπειρίας στην υγεία και την υγιεινή των ποδιών κατέχουν την 1η θέση στην κατηγορία τους σε μερίδιο αγοράς, την 1η θέση στην έρευνα και την ανάπτυξη για νέα προϊόντα και την 1η θέση στην καινοτομία. Η σειρά περιλαμβάνει προϊόντα για την υγιεινή, την περιποίηση και την ιατρική φροντίδα των ποδιών όπως προϊόντα ελάφρυνσης του πόνου της φτέρνας, «σκασμένων» φτερνών, εξουδετέρωσης της κακοσμίας των ποδιών, θεραπείας για κάλους και σκληρύνσεις, βελτίωσης της υγείας του δέρματος και των νυχιών κ.λπ.

Σχετικά με την Ποδιατρική

Η Ποδιατρική-Ποδολογία είναι μια πανεπιστημιακή ειδικότητα η οποία ασχολείται ειδικά με τις παθήσεις των κάτω άκρων. Είναι αυτόνομο επάγγελμα υγείας και συνεπικουρεί σε πολλές ιατρικές ειδικότητες.
Στη Ευρώπη ο τίτλος που είναι κατοχυρωμένος νομοθετικά και προστατευμένος με κυρώσεις είναι ο αγγλικός «Podiatrist». Για την απόκτηση του τίτλου είναι απαραίτητη η φοίτηση σε ανώτατα και ανώτερα πανεπιστήμια για 4-5 χρόνια συμπεριλαμβάνοντας και την εξειδίκευση σε επίπεδο μεταπτυχιακού. Ένας ποδίατρος έχει φοιτήσει σε πανεπιστήμια ποδιατρικής και έχει ασκηθεί εκατοντάδες ώρες σε νοσοκομεία ως μέρος της πρακτικής του εκπαίδευσης.

Στην Ελλάδα δυστυχώς το τοπίο γύρω από την επιστήμη της ποδιατρικής ήταν θολό. Δεν υπήρχε ορθή και ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το επάγγελμά μας. Έτσι ήταν πολύ συχνό το φαινόμενο να χρησιμοποιούν παράτυπα τον τίτλο του ποδολόγου-ποδιάτρου άτομα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και το μόνο που έκαναν είναι μανικιούρ, πεντικιούρ από κάποια σεμινάρια η από κάποιο κομμωτήριο στο οποίο δούλευαν.

Το φάσμα στο οποίο ο ποδίατρος-ποδολόγος μπορεί να επέμβει, προσφέροντας τις υπηρεσίες του, είναι πολύ μεγάλο. Πιο συγκεκριμένα ασχολείται με:
1. Δερματικές παθήσεις.
2. Παθήσεις νυχιών (ονυχικές μολύνσεις, αλλοιώσεις, ονυχόλυση, πάχυνση νυχιών).
3. Τύλους (κάλους) και σκληρότητες δέρματος.
4. Επιπλοκές στο διαβητικό πόδι (πρόληψη & αντιμετώπιση).
5. Επιπλοκές νευρολογικής φύσεως στο πόδι.
6. Επιπλοκές στο ρευματικό πόδι.
7. Επιπλοκές του παιδικού ποδιού.
8. Εμβιομηχανική του ποδιού
9. Αθλητικές κακώσεις (διάστρεμμα, τενοντίτιδες).
10. Ορθωτική

Δείτε επίσης