Eκδηλώσεις για τις Νευροεπιστήμες στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Η Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες, το Ίδρυμα Ευγενίδου, η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων και η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (Δ.Ε.Π.Υ.) ανακοίνωσαν ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους και -σε συντονισμό με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Νευροεπιστήμης Dana Alliance for Brain- διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων στο Ίδρυμα Ευγενίδου, το Μάρτιο.

Με γενικό τίτλο «Μάρτιος 2012: Μήνας ενημέρωσης για τις Νευροεπιστήμες», οι τέσσερις φορείς προσκαλούν το κοινό, κάθε ηλικίας, σε μια σειρά δράσεων στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με στόχο να ενημερώσουν σχετικά με την πρόοδο των ερευνών για τον εγκέφαλο. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν με τρόπο έγκυρο, αλλά ταυτόχρονα απλό και κατανοητό, ώστε να φέρουν κάθε ενδιαφερόμενο πιο κοντά στο ευρύ πεδίο των Νευροεπιστημών.

Νευροεπιστήμονες πολλών ειδικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συνομιλήσουν με το κοινό, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες, βιβλιοπαρουσιάσεις, σχολικοί διαγωνισμοί, εκθέσεις βιβλίων, έκθεση επιστημονικής φωτογραφίας, δραστηριότητες, αφηγήσεις και πειράματα στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη, απαραίτητη θα είναι, όμως, η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210-9469688.

Αναλυτικότερα θα γίνουν οι εξής δράσεις:

– «Ο εγκέφαλος, οι αισθήσεις και η αντίληψη»: μια ειδική διαδρομή στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας. Κάθε Σάββατο και Κυριακή του Μαρτίου με το εισιτήριο της Διαδραστικής Έκθεσης. Τη Δευτέρα, 12 Μαρτίου (17.00 – 18.30) και την Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 (16.30 – 18.00) με είσοδο ελεύθερη.

– Έκθεση βιβλίου για τις Νευροεπιστήμες στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου από 1 έως 31 Μαρτίου. Είσοδος ελεύθερη.

– Νέα σειρά πειραμάτων στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας με τίτλο «Τα μυστήρια του εγκεφάλου», κάθε Σάββατο και Κυριακή του Μαρτίου.

– Βραδιά βιβλίου με αφιέρωμα στο βιβλίο «Το σύμπαν των εγκεφάλων» του Γιώργου Παπαδόπουλου και του Ηλία Κούβελα, τη Δευτέρα 5 Μαρτίου στις 19.00 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Είσοδος ελεύθερη.

– «Αφιέρωμα στη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (Δ.Ε.Π.Υ.)», τη Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 18.30, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Είσοδος ελεύθερη. Θα ακολουθήσει η βράβευση των νικητών του Μαθητικού Διαγωνισμού: «Παιδιά δημιουργήστε ένα βίντεο για τις Νευροεπιστήμες».

– Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας της μοριακής βιολόγου Μίνας Γκούτη με τίτλο «Μεταμορφώσεις: Ματιές στο κύτταρο της ύπαρξης», τη Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 21.00. Διάρκεια έκθεσης: 13 Μαρτίου έως 8 Απριλίου 2012. Είσοδος ελεύθερη.

– «Παιδιά ρωτήστε τους Νευροεπιστήμονες», στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, την Παρασκευή 16 Μαρτίου, στις 17.00, στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας, με ελεύθερη είσοδο. Οι μαθητές θα ρωτούν τους νευροεπιστήμονες και εκείνοι θα απαντούν.

Δείτε επίσης