Κύφωση και σκολίωση

32778-k55555yphosis-4Όταν ήμασταν μικροί οι γονείς μας, μάς έλεγαν «μην κρατάς την τσάντα από τον ένα ώμο, βάλε και τα δύο λουριά», γιατί φοβόντουσαν μήπως αυτό επηρεάσει τη σπονδυλική μας στήλη.

Σήμερα ξέρουμε ότι στο 85% των περιπτώσεων δεν γνωρίζουμε την αιτία της σκολίωσης (γι’ αυτό την ονομάζουμε ιδιοπαθή). Ωστόσο οι έρευνες δείχνουν ότι το 40% των ανθρώπων που πάσχουν από κύφωση και σκολίωση δεν φαίνεται να είχαν την προδιάθεση γι’ αυτό.

Το πρόβλημα με την κύφωση και τη σκολίωση είναι ότι δεν σταματούν την δράση τους στην αλλοίωση της στάσης του σώματος αλλά ακολουθούν προοδευτική τάση καθιστώντας το πρόβλημα μόνιμο και σοβαρό.

Αν δεν υπάρξει αντιμετώπιση στο πρόβλημα άμεσα με κηδεμόνα, μπορεί να εμφανιστεί δυσκολία στην αναπνοή ακόμη και σε απλές καθημερινές δραστηριότητες όπως είναι το βάδισμα.

Αυτό συμβαίνει γιατί σε πολλές περιπτώσεις η κύρτωση της σπονδυλικής στήλης που προκαλείται πιέζει με την κλίση που λαμβάνει τον πνεύμονα.

Μην αμελείτε τις τακτικές εξετάσεις στον παιδίατρο γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να απειλήσει την ποιότητα ζωής του παιδιού σας.

Μάθετε περισσότερα για την αντιμετώπιση της σκολίωσης και της κύφωσης με τη χρήση κηδεμόνα.

Δείτε επίσης