Χάστε 4 κιλά σε τρεις μήνες πίνοντας νερό πριν το φαγητό

Bρετανοί ερευνητές βρήκαν ότι πίνοντας δύο ποτήρια νερό πριν από το φαγητό μπορεί να σας κάνουν να χάσετε περίπου 1,5 κιλό μέσα σε ένα μήνα. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Obesity.

Στη μελέτη, που διήρκησε 12 εβδομάδες, συμμετείχαν 84 παχύσαρκα άτομα τα οποία χωρίστηκαν σε δύο ομάδες.

Από την πρώτη ομάδα (41 άτομα) ζητήθηκε να πίνουν 500 ml νερό μισή ώρα πριν από κάθε κύριο γεύμα, ενώ από τους υπόλοιπους (43 άτομα) ζητήθηκε να φαντάζονται το στομάχι τους γεμάτο μετά από κάθε γεύμα.

Άλλοι από τους εθελοντές κατάφεραν να ακολουθήσουν τη συμβουλή για το νερό πριν από κάθε γεύμα και άλλοι όχι. Έως το τέλος της μελέτης, οι εθελοντές της ομάδας του νερού έχασαν κατά μέσον όρο 1,3 κιλά περισσότερα απ’ ό,τι οι υπόλοιποι. Όσοι κατάφεραν να πίνουν νερό πριν από κάθε γεύμα ανελλιπώς, έχασαν κατά μέσον όρο 4,3 κιλά μέσα στις 12 εβδομάδες, ενώ όσοι έπιναν σποραδικά μόνο 800 γραμμάρια.

Εύκολη μέθοδος απώλειας κιλών

«Η ομορφιά των ευρημάτων είναι η απλότητά τους», ανέφερε η επικεφαλής της μελέτες Έλεν Παρέτι, ερευνήτρια στο Τμήμα Συμπεριφορικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ.

«Μισό λίτρο νερό 3 φορές την ημέρα, πριν από κάθε κύριο γεύμα, μπορεί να οδηγεί σε απώλεια βάρους που σε συνδυασμό με απλές αλλαγές στη διατροφή και τη φυσική δραστηριότητα μπορεί να είναι σημαντική και – πάνω απ’ όλα – με σωστό ρυθμό. Η απώλεια μερικών κιλών σε ένα χρόνο είναι σημαντική για την υγεία και η μέθοδος που εξετάσαμε είναι τόσο εύκολη που όλοι μπορούν να την ενσωματώσουν στη ζωή τους».

Δείτε επίσης