Και οι γυναίκες παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια

smartphones game 4Το Διαδίκτυο και τα smartphones έχουν αλλάξει το τοπίο των βιντεοπαιχνιδιών προσφέροντας μεγαλύτερη προσβασιμότητα στο κοινό και ανοίγοντας έτσι την πόρτα και σε νέους χρήστες, όπως είναι οι γυναίκες.

Μια δημοσκόπηση στη Βρετανία, που έκανε η εταιρεία Internet Advertising Bureau, έδειξε ότι οι γυναίκες ξεπερνούν το 50% των χρηστών που δήλωσαν ότι έπαιξαν κάποια μορφή βιντεοπαιχνιδιού τους τελευταίους 6 μήνες. Η συγκεκριμένη τάση εμφανίζεται ιδιαίτερα ισχυρή σε γυναίκες ηλικίας 25-44 ετών οι οποίες δήλωσαν ότι παίζουν κυρίως παιχνίδια γνώσεων ή σπαζοκεφαλιές υπό μορφή app στο κινητό τους.

Με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα – στην οποία συμμετείχαν συνολικά 4.058 άτομα ηλικίας 8-74 ετών -, οι gamers στη Βρετανία αγγίζουν τα 33,5 εκατομμύρια.

Από αυτούς η πλειονότητα αποτελείται από άτομα άνω των 40 ετών. Οι σαραντάρηδες, σύμφωνα με τα νούμερα, μεταφράζονται στο 27% των gamers, ενώ ένα 22% αφορά παιδιά και εφήβους.

Το 54% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τα smartphones αποτελούν τις πιο δημοφιλείς συσκευές για ηλεκτρονικά παιχνίδια. Το 33% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι σε γενικές γραμμές προτιμά τα παιχνίδια γνώσεων και σπαζοκεφαλιές. Το 18% επί του συνόλου ανέφερε ότι συνήθως παίζει παιχνίδια δράσης και σκόπευσης. Το ποσοστό αυτό μάλιστα αυξανόταν στο 45% στην περίπτωση των ανδρών ηλικίας 16-24 ετών, ενώ σε εκείνους ηλικίας 25-44 ετών άγγιζε το 26%.

Ο μέσος παίκτης αφιερώνει στο αγαπημένο του παιχνίδι περί τις 11 ώρες την εβδομάδα, ενώ παιδιά και έφηβοι ηλικίας 8-15 ετών παίζουν για τουλάχιστον 20 ώρες εβδομαδιαίως.

Βιντεοπαιχνίδια και σχέσεις

Αλλη δημοσκόπηση της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης για gamers Pixwoo.com έδειξε ότι ο μέσος παίκτης βιντεοπαιχνιδιών ο οποίος αφιερώνει ως 12 ώρες την εβδομάδα στο χόμπι του είναι 35 ετών, παντρεμένος, με μισθό 23.000 στερλίνες τον χρόνο (δηλαδή περίπου 30.000 ευρώ ετησίως).

Ενας στους 20 λάτρεις βιντεοπαιχνιδιών δήλωσε ότι το χόμπι του αποτελεί βασική αιτία τσακωμού με τον/την αγαπημένη του, ενώ το 15% των δεινών gamers ανέφερε ότι η αγάπη του για τον υπολογιστή του «έπνιξε» κάποια στιγμή την αγάπη για τον/τη σύντροφό του.

Δείτε επίσης