Σε επίσχεση οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από την 1η Σεπτεμβρίου

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών με τον ΕΟΠΥΥ έχουν προχωρήσει από χθες οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, λόγω μη πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του οργανισμού προς αυτούς.

Η Ένωση Ιατρών-ΕΟΠΥΥ έχει καταθέσει εξώδικη διαμαρτυρία γνωστοποίησης της επίσχεσης και ζητά την παρέμβαση του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλη Βλασταράκου, ως μέλους του ΔΣ του οργανισμού για την διευθέτηση του θέματος. Στην επιστολή που απέστειλε η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ στον πρόεδρο του ΠΙΣ, αναφέρεται ότι υπάρχει τεράστια καθυστέρηση εκκαθάρισης των υποβολών του Μαρτίου 2016 του ΕΟΠΥΥ.

Σε εκκρεμότητα παραμένει η εκκαθάριση 3.200 υποβολών επισκέψεων. Παράλληλα, σε 1.700 επισκέψεις, διαπιστώνεται τεχνικό πρόβλημα ταυτοποίησης και συσχέτισης του ψηφιοποιημένου φυσικού παραπεμπτικού με το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό στο e-dapy. Επίσης, εκκρεμεί η εκκαθάριση εκατοντάδων υποβολών διαγνωστικών εργαστηρίων, καθώς και διαφόρων ιατρικών πράξεων.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ακόμα ότι δεν υπάρχει καμία συσχέτιση του ανακοινωθέντος χρονοδιαγράμματος πληρωμών του ΕΟΠΥΥ από την διοίκηση του, με την πραγματική εικόνα εκκαθάρισης, ενταλματοποίησης και πληρωμών των συμβεβλημένων ιατρών. Επίσης δεν έχει δοθεί κανένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πρώην ταμείων και του 10% της περιόδου 2012-2015 από τον Οργανισμό.

Δείτε επίσης