Η ερωτική απόλαυση δεν μειώνεται από το προφυλακτικό

profylaktikoTo προφυλακτικό, όταν χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του σεξ, δεν μειώνει την απόλαυση, υποστηρίζει έρευνα που διεξήγε το Τμήμα Εφηρμοσμένης Επιστήμης Υγείας της Σχολής Δημοσίας Υγείας του πανεπιστημίου της Ιντιάνα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1600 άτομα, άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 18 έως 59 ετών, οι οποίοι έδωσαν στοιχεία για τις σεξουαλικές τους συνήθειες.

Σχετικά με τη χρήση προφυλακτικού, η έρευνα έδειξε ότι αυτό δεν επηρεάζει τη διατήρηση και την ποιότητα της στύσης, ενώ δεν μειώνει και την απόλαυση των ανδρών, όταν όμως συνδυάζεται με λιπαντικό.

Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν ότι η μη χρήση προφυλακτικού ή λιπαντικού οδηγούσε σε περισσότερες στύσεις σε σύγκριση με τη χρήση προφυλακτικού χωρίς λιπαντικό.

Αντίστοιχο ήταν το αποτέλεσμα και για τις γυναίκες, οι οποίες ωστόσο δεν μπορούσαν να κάνουν τη διάκριση ανάμεσα σε προφυλακτικό με ή χωρίς λιπαντικό. Οι ερευνητές το αποδίδουν αυτή στην έλλειψη εξοικείωσης των γυναικών με τα προφυλακτικά, καθώς στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι οι άνδρες που τα προμηθεύονται.

Η έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Journal of Sexual Medicine επεσήμανε τον κίνδυνο των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και τη σημασία του να γνωρίζει κανείς τους λόγους που προτιμά ή αποφεύγει τη χρήση προφυλακτικού.

Δείτε επίσης