Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών: Συνεχίζεται ο κύκλος “Λέξεις Σκέψεις”

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών συνεχίζειτην πρωτοβουλία που είχε ξεκινήσει το 2012, με live αναμετάδοση των συζητήσεων του κύκλου «Λέξεις Σκέψεις».

Εκτός από συζητήσεις, αναμεταδίδονται ζωντανά και άλλες παραγωγές, όπως επιλεγμένες παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Τα βίντεο των ζωντανών αναμεταδόσεων παραμένουν διαθέσιμα στους επισκέπτες της ιστοσελίδας και μετά τη ζωντανή αναμετάδοση, με σκοπό να δημιουργηθεί μία οπτικοακουστική βιβλιοθήκη που διαρκώς θα εμπλουτίζεται και θα είναι προσβάσιμη σε όλους.

Περισσότερες από 30 συζητήσεις και άλλες εκδηλώσεις κάθε χρόνο φτάνουν στις οθόνες των υπολογιστών, των κινητών και των tablets του κοινού, σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

Πέρυσι εγκαινιάστηκε και η ψηφιακή της συνεργασία με Βιβλιοθήκες Δήμων και Πανεπιστημίων, από την Κέρκυρα ως τη Μυτιλήνη και από τη Δράμα ως το Ηράκλειο.

Οι Βιβλιοθήκες, μέσω της συνεργασίας αυτής, βρίσκονται στο κέντρο μιας μεγάλης κοινότητας ψηφιακού κοινού. Στόχος είναι να προκύψει ένας γόνιμος διάλογος της Στέγης με τις κατά τόπους κοινότητες, να επιτευχθεί η διασπορά της πληροφορίας χωρίς γεωγραφικά και άλλα εμπόδια, αλλά και να δημιουργηθεί ένα δίκτυο φορέων με τους κοινό όραμα, ένα δίκτυο συνεχώς αναπτυσσόμενο.

Περισσότερες πληροφορίες: www.sgt.gr/gr/stegi/81,85

Δείτε επίσης