Ασκληπιείο Βούλας: Τρεις εβδομάδες χωρίς αξονικό τομογράφο

Ένας παλιός αξονικός τομογράφος που εξυπηρετεί κανονικά περί τα 20-40 άτομα σε μια κανονική μέρα και περί τα 80-100 άτομα σε ημέρα εφημερίας, τελικά σταμάτησε να λειτουργεί εδώ και τρεις εβδομάδες στο Ασκληπιείο της Βούλας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή, η διοίκηση του νοσοκομείου, η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πολύ καλά :

– Πως το μηχάνημα είναι πεπαλαιωμένο και έπρεπε ήδη να έχει αντικατασταθεί

– Πως δεν υπάρχει σύμβαση για service εδώ και δύο χρόνια

– Πως είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ να διακομίζονται ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία που απέχουν 20 ή 30 χιλιόμετρα για να κάνουν μια αξονική τομογραφία.

Το πρόβλημα της διενέργειας αξονικών τομογραφιών σε έκτακτα και τακτικά περιστατικά στο λεκανοπέδιο επιτείνεται γιατί αυτές τις μέρες δυσλειτουργεί και ο αξονικός τομογράφος του «Αττικού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν νοείται διοικητής νοσοκομείου να πηγαίνει κάθε μέρα στο γραφείο του και να ασχολείται με άλλα πράγματα ενώ ξέρει πως στο νοσοκομείο που διοικεί υπάρχει τέτοιο μέγιστο πρόβλημα.

Δεν νοείται υπουργοί Υγείας να περνούν την ώρα τους προπαγανδίζοντας το δήθεν “θεάρεστο έργο” της κυβέρνησης ενώ ξέρουν πως μεγάλο νοσοκομείο του λεκανοπεδίου εφημερεύει χωρίς αξονικό τομογράφο εδώ και πέντε γενικές εφημερίες.

Δείτε επίσης