Τα ψηλά τακούνια κάνουν πιο εξυπηρετικούς τους άντρες

psila takounia 4Ένα από τα ερωτήματα των ψυχολόγων είναι γιατί οι γυναίκες φορούν ψηλά τακούνια αφού κάτι τέτοιο δεν διευκολύνει στη βάδιση.

Η πιο απλή απάντηση είναι ότι αυτό τις κάνει να μοιάζουν πιο ψηλές και πιο σέξι, έτσι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες ενός επιτυχούς ζευγαρώματος ή καλύτερης συμπεριφοράς εκ μέρους των ανδρών.

Τα ψηλά τακούνια δίνουν στη λεκάνη μια κλίση, έτσι το πίσω μέρος της γυναίκας αλλά και το στήθος γίνονται πιο εμφανή. Κι οπωσδήποτε, επιμηκύνουν το γυναικείο σώμα και αναδεικνύουν ένα από τα πιο επιθυμητά χαρακτηριστικά του από τους άνδρες: τα μακριά πόδια. Από εξελικτικής σκοπιάς, το μήκος των ποδιών μιας γυναίκας συνδέεται με την κατάσταση της υγείας της και τη γονιμότητα της.

Πιο πρόθυμοι να βοηθήσουν

Τώρα, σύμφωνα με μια γαλλική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Archives of Sexual Behavior, τα  ψηλά παπούτσια κάνουν πιο ελκυστικές τις γυναίκες στους άνδρες. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες είναι πιο πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν μια γυναίκα με ψηλοτάκουνες γόβες.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Βρετάνης, με επικεφαλής τον Νικολά Γκεγκέν πραγματοποίησαν πειράματα σε πραγματικές συνθήκες για να διαπιστώσουν την επιρροή που ασκούν τα διάφορα είδη γυναικείων παπουτσιών στη συμπεριφορά των ανδρών.

Σε ένα από τα πειράματα, γυναίκες με παπούτσια χωρίς τακούνι και άλλες με τακούνι 9 πόντων ζητούσαν από άνδρες να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο στο δρόμο. Σε ένα άλλο πείραμα, οι ερευνητές έλεγξαν την προθυμία ανταπόκρισης των ανδρών, όταν από μια γυναίκα, που περπατούσε μπροστά τους είτε με ψηλά τακούνια, είτε χωρίς τακούνια, έπεφτε κάτω ένα γάντι. Σε ένα τρίτο πείραμα, που διεξήχθη σε μπαρ, μετρήθηκε πόσο γρήγορα οι άνδρες πλησίαζαν μια μόνη γυναίκα, αν αυτή φορούσε ψηλά τακούνια ή όχι.

Όλα τα πειράματα έδειξαν ότι η προθυμία ενός άνδρα να βοηθήσει μια γυναίκα και γενικά να την προσέξει, είναι ανάλογη με το ύψος των τακουνιών της. Όμως τα ψηλοτάκουνα παπούτσια δεν είχαν καμία ανάλογη επίδραση στις άλλες γυναίκες.

Πιο συγκεκριμένα, σε ένα από τα πειράματα, το χαμηλό τακούνι έκανε πρόθυμους να βοηθήσουν τις γυναίκες τους 36 από τους 60 άνδρες της μελέτης ενώ το ψηλό τακούνι έκανε πρόθυμους τους 49 από τους 60.

Στη μελέτη, οι γαλλίδες γυναίκες που συμμετείχαν ήταν πανομοιότυπα ντυμένες με μαύρα κοστούμια με ευθεία φούστες και λευκά πουκάμισα. Ήταν όλες μελαχρινές επειδή προηγούμενες μελέτες έδειξαν ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πλησιάσουν μια ξανθιά γυναίκα.

Το ερώτημα είναι κατά πόσο το μυστικό βρίσκεται στα ίδια τα τακούνια ή στον διαφορετικό τρόπο που λικνίζει το σώμα της μια γυναίκα όταν φορά ψηλά παπούτσια. Πάντως οι γυναίκες με τις ψηλοτάκουνες γόβες στο πείραμα του μπαρ ήταν καθιστές και παρ’ όλα αυτά έμοιαζαν πιο “θηλυκές”.

Αξίζει να αναφερθεί ότι επειδή οι άνδρες έχουν κατ’ επανάληψη δει σε διαφημίσεις σέξι γυναίκες – μοντέλα να φοράνε ψηλοτάκουνα παπούτσια, ενδεχομένως να έχουν την υποσυνείδητη τάση να προσδίδουν σεξουαλικές προθέσεις σε κάθε γυναίκα που φοράει ψηλά παπούτσια.

Φορέστε λοιπόν κυρίες μου, αν θέλετε τον άντρα στα πόδια σας, ψηλά τακούνια! Είναι γνωστό ότι ο μέγεθος του γυναικείου τακουνιού ασκεί ισχυρή επιρροή στη συμπεριφορά των ανδρών και φέρνει τη γυναίκα στο επίκεντρο της προσοχής.Οι άντρες το ξέρουν πολύ καλά αυτό διότι προτιμούν να βλέπουν γυναίκες που φορούν τακούνια. Προσοχή όμως γιατί για όλα υπάρχει ένα όριο, το οποίο αν ξεπεραστεί αρχίζει η γελοιοποίηση.

Δείτε επίσης