Aptima mRNA HPV Test – Με υψηλή ευαισθησία και ειδικότητα

Την εισαγωγή και την κυκλοφορία στην Ελλάδα του Aptima mRNA HPV Test για τη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ανακοίνωσε η εταιρία ΕΝΟΡΑΣΙΣ σε συνέντευξη τύπου.

Όπως ανέφεραν οι ομιλητές, το Aptima mRNA HPV Test, διαθέτει την ίδια υψηλή ευαισθησία αλλά ταυτόχρονα βελτιωμένη ειδικότητα συγκριτικά με τα HPV DNA tests, διότι ανιχνεύει τις ογκοπρωτείνες Ε6/Ε7, που αποτελούν τον μηχανισμό που πυροδοτεί την καρκινογένεση, συμβάλλοντας έτσι σε ποσοστό που αγγίζει το 100% στην προστασία των γυναικών από τον καρκίνο τραχήλου μήτρας.

Ο Μαιευτήρας- Γυναικολόγος, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ευριπίδης Μπιλιράκης, επισήμανε ότι το Aptimam RNA HPV Test σε συνδυασμό με το ThinPrep Παπ Τεστ αποτελεί την πιο ασφαλή πολιτική πρόληψης καρκίνου τραχήλου μήτρας, ενώ ο Καθηγητή Μαιευτικής-Γυναικολογίας του Τμήματος Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Ευάγγελος Παρασκευαΐδης, τόνισε ότι η εφαρμογή της συγκεκριμένης εξέτασης είναι ζωτικής σημασίας, ιδιαίτερα για την ορθολογιστική αντιμετώπιση νέων γυναικών με προκαρκινικές αλλοιώσεις, ώστε να αποφεύγονται άσκοπες χειρουργικές επεμβάσεις, που μπορεί να οδηγήσουν σε μαιευτικές επιπλοκές, όπως η προωρότητα.

Πιο αναλυτικά, το Aptima mRNA HPV Test ανιχνεύει αν μια λοίμωξη είναι ενεργή και επιτρέπει την αναγνώριση τόσο των προκαρκινικών αλλοιώσεων, οι οποίες, εάν δεν αντιμετωπιστούν, μπορεί να εξελιχθούν σε καρκίνο, όσο και των περιπτώσεων διηθητικού καρκίνου. Το αποτέλεσμα του Aptima mRNA HPV Test σε συνδυασμό με ένα τεστ Παπ, οδηγεί σε ασφαλή διάγνωση. Η εφαρμογή της συγκεκριμένης εξέτασης είναι ζωτικής σημασίας, ιδιαίτερα για την ορθολογιστική αντιμετώπιση νέων γυναικών με προκαρκινικές αλλοιώσεις και αποτελεί σημαντικό όπλο στα χέρια των ειδικών ώστε να αποφεύγονται άσκοπες χειρουργικές επεμβάσεις, που μπορεί να οδηγήσουν σε μαιευτικές επιπλοκές, όπως η προωρότητα.

To τεστ Aptima mRNA HPV, η πιο εξελιγμένη προστασία των γυναικών από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, στις 11-13 Νοεμβρίου 2016, με θέμα «Παθολογία Τραχήλου και Κολποσκόπηση. Κυτταρολογία – Βιοδείκτες – Κολποσκόπηση – Ιστολογία και περαιτέρω διαχείριση», με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων ειδικών επιστημόνων.

 

Δείτε επίσης