ΕΟΠΥΥ: Νομοθετική ρύθμιση παράτασης αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Την κυβερνητική πρόθεση να δοθεί νέα παράταση, μέσα από νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να αποπληρωθούν οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, τη Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017.

Στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, ζήτησε να εξοφληθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Ταμείων, τα οποία εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ μέχρι το 2012. Ωστόσο χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση μέχρι 30/06/2017, καθώς πολλά Ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΤΑΠΟΤΕ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΑ, κ.λπ.), δεν έχουν ολοκληρώσει την εκκαθάριση, προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα πληρωμών μέχρι 30 Ιουνίου 2017, με επακόλουθο την παραγραφή.

Ο κ. Βλασταράκος ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο για τις ενέργειες που έχουν γίνει προς την κατεύθυνση αυτή, ή πρόκειται να γίνουν, προκειμένου να μη χαθεί ο κόπος και ο ιδρώτας των παρόχων υγείας τόσων ετών.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο ότι υπάρχει κυβερνητική υπόσχεση για νέα παράταση, μέσα από νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να αποπληρωθούν οι παλαιές αυτές ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Μετά το τέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ακολούθησε έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ Σ.Μπερσίμη με τον Πρόεδρο του ΠΙΣ Μιχάλη Βλασταράκο, παρουσία και των Προέδρων των Ομοσπονδιών της ΠΟΣΚΕ και της ΠΟΣΙΠΥ, προκειμένου να ενημερωθούν εκτενώς για τις ενέργειες που έχουν γίνει ή πρόκειται να γίνουν για τις αποπληρωμές των παρόχων υγείας.

Κατά τη σύσκεψη αυτή ο Πρόεδρος του ΠΙΣ και οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών, εξέφρασαν την έντονη δυσφορία του κλάδου, τόσο για την καθυστέρηση αποπληρωμών όλων των ληξιπροθέσμων οφειλών, παλαιών και νέων και ζήτησαν την επιτάχυνση των πληρωμών για να αποκλιμακωθεί η απόγνωση και η αγωνία στην οποία βρίσκονται πάρα πολλοί πάροχοι υγείας, από τη καθυστέρηση αυτή.

Ο κ. Μπερσίμης επανέλαβε την υπόσχεση την οποία έχει λάβει για νέα νομοθετική ρύθμιση παράτασης αποπληρωμής των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Δείτε επίσης