Υγεία για Όλους: Ξεκίνησαν οι δράσεις του επιχειρησιακού προγράμματος

Ξεκίνησαν οι δράσεις του νέου επιχειρησιακού προγράμματος δράσης «Υγεία για Όλους», που αφορά την προάσπιση της υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως άποροι/ανασφάλιστοι, πρόσφυγες, Ρομά, κάτοικοι ορεινής Θράκης, Πομάκοι κλπ.

ygeia gia olous6Το πρόγραμμα ξεκίνησε να υλοποιείται στις 14 Ιουλίου 2016, στην Πάτρα, με την πραγματοποίηση της πρώτης ομάδας εργασίας στα γραφεία της ΤΕΔΚ Αχαΐας, ενώ παράλληλα έγινε εμβολιασμός παιδιών προσφύγων, στη Μυρσίνη Ανδραβίδας.

Στις 22 Ιουλίου το πρόγραμμα επισκέφθηκε τη Χαλκίδα όπου πραγματοποιήθηκε Περιφερειακή συνδιάσκεψη και παρουσίαση του προγράμματος. Επόμενος σταθμός είναι ο Πύργος, στις 29 Ιουλίου, όπου εκτός από την Περιφερειακή συνδιάσκεψη, θα γίνει μεγάλη ιατρική παρέμβαση στη Ν. Μανωλάδα, για τους εργάτες και τους μετανάστες που εργάζονται στη γη. Η Ιατρική παρέμβαση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία ενώ συμμετέχει ιατρική αποστολή πλαισιωμένη από Παθολόγους, Λοιμωξιολόγους, Δερματολόγους, παρασκευάστρια για αιμοληψίες και επισκέπτριες υγείας, και παράλληλα θα μεταφερθεί φορητός υπέρηχος και καρδιογράφος.

Το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους», με χρονικό ορίζοντα το 2017, θα επισκεφθεί συνολικά 7 Περιφέρειες: Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Β. Αιγαίου, Δωδεκανήσου και 55 πόλεις. Κύριος στόχος είναι η ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, διασυνδεόμενων με τις τοπικές κοινότητες και τις τοπικές δημόσιες υπηρεσίες και δομές, προς όφελος των ευάλωτων ομάδων πληθυσμών που αντιμετωπίζουν σωρευτικά προβλήματα ένταξης στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας. Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι η Εταιρεία Πρόληψης & Προαγωγής Υγείας «Υγεία για Όλους».

Δείτε επίσης