Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Σε επίσχεση εργασίας από την 1η Ιουνίου

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από την 1η Ιουνίου 2016 οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ για τις καθυστερήσεις πληρωμών.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ συστήνει στα μέλη της την συμμετοχή στην επίσχεση έως και την κατάθεση της αμοιβής των επισκέψεων Ιανουαρίου 2016, οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.

Με ανακοίνωσή της η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ εφιστά την προσοχή των συμβεβλημένων γιατρών ότι υπάρχει κίνδυνος να μην πληρωθούν τις επισκέψεις του Ιανουαρίου λόγω διαδικαστικού προβλήματος.

Και προειδοποιεί ότι δρομολογεί νομικές ενέργειες κατά του ΕΟΠΥΥ και του υπουργείου Υγείας για τον τρόπο ελέγχου και εκκαθάρισης των παραστατικών.

Συστήνει στα μέλη της σε περίπτωση κουρέματος κατά την εκκαθάριση, η έκδοση πιστωτικού τιμολογίου προς τον Οργανισμό να συνοδεύεται από τη «ρητή επιφύλαξη του ενδιαφερομένου, παντός δικαιώματος του για προσφυγή σε επιτροπή ενστάσεων και διεκδίκηση του μη αποδεκτού -από τον ΕΟΠΥΥ-, ποσού δαπάνης», καθώς προέρχεται από αναγωγική στατιστική εκτίμηση και όχι από πραγματική εκκαθάριση.

«Ζητούμε προκαταβολικά την κατανόηση των ασφαλισμένων για την ταλαιπωρία τους, αλλά αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε με άλλο τρόπο, τον εμπαιγμό από την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε επίσης